Adana’da siyasi soykırım protesto edildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü, dünkü siyasi soykırım operasyonlarında, aralarında HDP Parti Meclisi (PM) ve Gençlik Meclisi üyesi Ferhat Kalkan ile Adana Gençlik Meclisi üyelerinin de bulunduğu 16 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Açıklamanın yapılacağı HDP Adana İl Örgütü binası polislerce ablukaya alınırken, partililer bina girişinde polisin kalkanlarının gölgesinde açıklama yaptı.
HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, baskınlarda evdekilerin işkenceye maruz kaldığını söyledi.
Hatimoğulları, şöyle dedi:
“Cumhurbaşkanı bir açıklama yapıyor ve ‘Terörle mücadelede 17 sene önceki gibi değiliz’ diyor. 17 sene öncesinden beter uygulamalar yapıyorsunuz. ‘Terörle mücadele’ adı altında kendi halkına düşmancasına kapıları kırarak, darp ederek, kendi evlerinde işkence yaparak gözaltına alıyorsunuz. Ancak hedef alınan toplumsal muhalefet geri adım atmıyor, daha da büyüyor. Her Allah’ın günü operasyon yapılmasına rağmen yapılan anketlerde halkın HDP’ye teveccühünün ne kadar yüksek olduğunu en başta saraydakiler biliyor. ‘Terör’ dediğiniz şey halkın kendisidir.” Hatimoğulları, gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

GÖZALTI SAYISI 13’E ÇIKTI

Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi’nde ikamet eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Gençlik Meclisi üyesi Ferhat Sezgin’in evine de baskın yapıldı. Baskında evin aranması ardından polis, Sezgin’i gözaltına alarak, Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.
Gözaltı sayısı 13’e yükseldi.

 

EN SON EKLENENLER