Fransa’da kadın cinayetleri yüzde 21 arttı

Fransa’da İçişleri Bakanlığı verilerine göre 2019 yılında en az 146 kadın erkekler tarafından katledildi. Bir önceki yıla kıyasla kadın cinayetlerinde 25 kişilik artış var.

Aynı yıl içerisinde çiftler arasında 27 erkeğin de öldürüldüğü ve aile içerisinde toplam ölü sayısının 173’e çıktığı bildirildi. Toplamda bir önceki yıla göre artış yüzde 16 iken, feminist vakalarında yüzde 21’lik artış var.

Öldürülen kadınların genellikle Fransız vatandaşı, 30 ila 49 yaşları arasında veya 70’in üzerinde olduğu, herhangi bir mesleki faaliyeti olmayanlardan oluştuğu belirtildi.

Kadın Vakfı Başkanı Anne-Cecile Mailfert, “Bu ürkütücü bir şey ama şaşırtıcı değil” dedi. Mailfert, “Acil bir tepki çağrısı olmalı, laf ebeliği yetmiyor, sert tedbirler gerekiyor” diye ekledi.

Yapılan bir araştırmaya göre cinayetlerin yüzde 76’sı çift ilişkisi içerisinde gerçekleşti, yüzde 31’i bir tartışma sonucunda yaşandı, yüzde 20’si kabul edilmeyen ayrılık neticesinde meydana geldi. İçişleri Bakanlığı’na göre cinayetlerin yüzde 36’sı bıçakla, yüzde 24’ü ateşli silahla gerçekleşti.

Ocak 2020’den bu yana da en az 46 kadın cinayeti gerçekleşti.

EN SON EKLENENLER