Kayyum, Hakkari’yi susuz bıraktı

Hakkari Belediyesi’nin gasp edilip kayyum atanmasıyla birlikte 300 bin nüfuslu kent susuz kaldı. Suyu gelen bazı mahallelerde ise şebeke suyunun kirli olması nedeniyle kullanılamıyor. Vatandaş, ayladır musluk suyunu kullanamıyor.

Dağların ve suyun kenti olarak bilinen Hakkari’de halk, temiz suyu bulamıyor. Hakkari kent merkezi dağlarla çevrili olmasının yanı sıra birçok dere de şehir merkezinde geçiyor. Hakkari şehir merkezine çok yakın olan Berçelan ve Mergabutan Yaylası ise temiz suyu kaynakları bakımından çok zengin. HDP’li Hakkari Belediyesi döneminde Berçalan Yaylası’ndan Hakkari kent merkezine ve mahallelerine temiz içme suyu getirilerek, içme suyu sorununu giderilmişti. Kayyumla birlikte HDP’li Hakkari Belediyesi’nin Berçelan Yaylası’nda getirilen su şebekeleri zamanla işlevsiz hale getirildi. Kayyum, aylardır Hakkari halkını temiz suya hasret bıraktı. Hakkari halkına hiçbir hizmet getirmeyen AKP ve kayyum, tüm hizmetleri askeri kışlalara, karakollara yapıyor.

İçme suyu depoları ve şebekeleri açık olduğu için bazı şebeke sularına kanalizasyon suyunun karıştığı belirtiliyor. Temiz suya hasret kalan halk, kayyuma tepkili. Sümbül Mahallesi sakinleri, aylardır içme suyu bulamadıklarını söyledi. Ahmet B., temiz su bulamadıkları için 20 km uzaktaki su kaynaklarından evlerine su taşıdıklarını belirterek, “Bu durum aylardır devam ediyor. Biz vatandaşlar olarak, kayyumdan artık umudumuzu kestik. Bizde evlerimize taşıma yoluyla içme suyu getiriyoruz. Bu salgın döneminde temiz su bulamamak çok kötü bir durum” dedi.

EN SON EKLENENLER