Mızraklı: Yüz yıl da ceza verseler vazgeçmeyeceğiz

Rehin tutulan Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Dr. Adnan Selçuk Mızraklı, Bünyan Cezaevinden 19 Ağustos Kayyum Darbesinin yıl dönümü vesilesiyle açıklama gönderdi.
“Sömürge valileri atasanız da vazgeçmeyeceğiz: Son sözü hep direnenler söyler” mesajını veren Mızraklı, “İktidar ilk olarak 15 Temmuz’un bahanesiyle OHAL’den kaynaklı aldığı sınırsız gücü Kürt coğrafyasının kentlerinde kayyumlar atayarak uyguladı” dedi.

‘SOYKIRIM DAYATMASI’

Kayyum gasplarının sonucu olarak yolsuzluklar, dile, kültüre, tarihe ve kadına yapılan saldırılara dikkat çeken Mızraklı, şunları kaydetti:
“Toplumsal kazanımlar yok edilerek, bir halka tekrardan soykırım dayatmasıydı. Bundan dolayı sömürge valileri tarafından yönetilen belediyelerde ilk önce kadın kazanımlarına saldırıldı. Evet, kasalar boşaltıldı fakat halkların tarihine, kültürüne ve diline saldırılar da eksik olmadı. Bu alandaki tüm kurumlar, birimler kapatıldı. On binlerce insan işinden, aşından edildi. Milyonlarca liralık borç bırakıldı.

‘SALTANATLARINI YIKACAĞIZ’

Halkın belediyelerine sömürge valileri de atasalar, halkın seçtiği bizleri tutuklayıp yüzlerce yıl ceza vermiş olsalar da yine bizler mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Her zaman demokratik mücadeleye olan inancımızı kaybetmeyeceğiz ve demokratik mücadele ile cumhuriyeti demokratikleştireceğiz. İnsanlık tarihi her zaman göstermiştir ki son sözü her zaman direnenler söyler. Bizlerin de son sözü bu soykırım ve katliam uygulamalarına karşın, bu halk size karşı diz çökmeyecek ve direnişiyle bu zalimlerin saltanatını yıkacaktır.”

EN SON EKLENENLER