Rant ve para için Tatvan’ı gözden çıkarıyorlar

Bitlis’in Tatvan ilçesinde hızla büyüyen inşaat sektörü ilçenin dokusuna zarar veriyor. Tatvan’da her bir kilometrede devasa inşaat alanlarını görmek mümkün. İnşaat alanları, arka kısımlarda kalan ilçe halkının da yaşamını tehdit ediyor. Tatvan’daki bir inşaat sitinin şefi olan Sefter Soylu, birden büyüyen inşaat sektörünün detaylarını anlattı.

Hızla büyüyen inşaat sektörünün ekolojiye ve doğaya zarar verdiğini söyleyen Soylu, “Böylesine hızlı bir yapılaşma sadece doğa dokusuna zarar vermekle kalmaz gelecekte öngörülmeyen birçok sorunlara da sebep olur. Altyapı çalışmaları çok az, Van gölü çevresi ve temizliği açısından da ciddi bir çalışma zaten yok. Nüfus hızlı bir şekilde göçlerle artıyor. Çeyrek asır içerisinde yüksek oranda Tatvan ve Van gölünün doğası tahrip olacak” dedi.

RANT VE PARA İÇİN TATVAN’I GÖZDEN ÇIKARIYORLAR

Tatvan’daki bir esnaf “Buradan ev alanlar genelde dışarıdan gelenler. Buralı olan insanlar zaten köylerde kalıyorlar. Yılın belli zamanları gelen insanlar için şehir böyle talan edilir mi?” diye isyan etti.

Yine Tatvanlı başka bir kişi de tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Bütün suç belediyede. İmar hakkı vermemeleri gerekiyor. Çiftçilik yapan insanda ne arasın 5 yüz bin TL. Bu evlerin değeri bu. Rant için, para için Tatvan’ı gözden çıkarıyorlar.”

 

 

EN SON EKLENENLER