Kaliforniya’da yüzlerce orman yangını: Olağanüstü hal ilan edildi

Kaliforniya eyaletinde San Francisco ile eyaletin başkenti Sacramento arasında 100 bin nüfuslu Vacaville kentinde gece saatlerinde halktan evlerini terk etmeleri istendi. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler kentte onlarca evi yaktı.

Çok sayıda kişinin komşuları veya itfaiyeciler tarafından kapılar çalınarak uyandırıldığı bildirildi. Bazı kişilerde kaçarken alevler nedeniyle yanıklar oluştuğu belirtildi.

Bağcılıkta ünlü Sonoma ve Napa gibi diğer bir çok kontlukta da tahliye talimatları verildi. Bu bölgede yıldırımlar nedeniyle meydana gelen yüzlere yangının kontrolsüz bir şekilde yayıldığı kaydedildi.

367 NOKTADA YANGIN

Yerel yetkililere göre son günlerde bölgede 20 bin hektarı aşkın alan alevler tarafından yutuldu. Yangınların yaşandığı yerlerde aralar ve evler de küle döndü.

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, Twitter üzerinde yaptığı açıklamada “Mevcut durumda 367 yangınla mücadele ediyoruz” diyerek, olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

HAVA SICAKLIĞI 54,4 DERECEYE ÇIKTI

Kaliforniya, son bir haftadır benzeri görülmemiş sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya. Death Valley’de (Ölüm Vadisi) Pazar günü hava sıcaklıkları 54,4 derece ile rekor bir seviyeye ulaştı. Bu sıcaklık değeri, gezegendeki üçüncü en yüksek sıcaklık oldu.

Eyalette ayrıca 55 bine yakın kişinin içme suyundan mahrum kaldığı, çok sayıda elektrik santralinin aşırı ısındığı belirtildi.

EN SON EKLENENLER