ADALETİ GECİKTİREN ZALİMLER DE BİR GÜN ADALET İSTER

Adalet herkese hak ettiğini vermek diye tanımlanır, özünde ne olduğunu henüz anlamıyorsak ya da yaşamıyorsak hürriyet, eşitlik, söze bağlılık, güven ve karşılıklı faydayı göremiyorsak yaşadığımız her zaman diliminde güçlünün anlayışına göre değişiyorsa bir varlık sorunudur adalet.

Adalet istemek bu konuda ısrar etmek bireysel karakter erdemidir, kişi adalet istiyorsa bunu kendi için değil diğer toplum için istemiş olur, eşitlik düşüncesinden çıkan, denkleştirici ve hakkaniyet isteği için direnmek toplumun haksızlığa karşı heyecanını yükseltir, hukuka ve hukukun uygulanmasına yol gösterir güçlünün her haksız eylemini meşrulaştırma yerine adaletli yaşam hakkının vazgeçilmez ve devredilemez bir hak olduğu gösterir.

Hak yememek, düzeltmek, dengede olmak, ölçülükten ayrılmamak, insaflı olmak ,doğru olmak bu yolda onurlu duruş sergilemek Şah Hüseyin’e olan ikrarı mızın gereğidir.

İnancımız gereği dini, dili, ırkı ve inancı ne olursa olsun kişi adalet istiyorsa sesini duymalıyız.

Sınırını aşan, her şeyi kendine ait olmayan yere koyan, fazlalık ve eksiklik yapan tüm zalim düşüncelerin kendini kandırma hastalığına karşı çıkmalıyız adaletin olmadığı tiranlığın keyfiliğin egemen olduğu yerde susarsak Bizlerde Şah Hüseyin’e olan bağlılığımızı unutmuş oluruz.

Susmak hak ve hakkaniyete aykırı bir eylemdir.

Bu nedenle Adalet isteği için direnen AV. Ebru Timtik ve AV. Aytaç Ünsal kardeşlerimizin sesine kulak vermeliyiz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yazarın diğer makaleleri