Baba Er: Susmayacağız

Siirt’te uzman çavuş Musa Orhan’ın tecavüzüne uğradıktan sonra Batman’ın Beşiri ilçesinde intihara sürüklenen İpek Er’in ölümüyle ilgili tutuklanan Uzman Çavuş Musa Orhan hakkında verilen tahliye kararına bir tepki de aileden geldi. Er’in ailesi ise bugüne kadar sustuklarını ancak gelinen aşamada artık susmayacaklarını dile getiren bir video paylaştı.

Baba Fuat Er, tarafından paylaşılan videoda, “Aile şu ana kadar sakindi ama aile yıkıldı. Eşim serbest bırakıldı haberinden sonra bayıldı. Aynı olay olduğu günkü gibi şoktayız. Acımız ilk günkü gibi tazedir. Hakime sesleniyorum, vicdanı rahat mı onun kızı olsaydı o katili serbest bırakıp susacak mıydı, seyirci mi kalacaktı?” dedi.

Ayrıca tahliye kararının ardından kimlerin olduğunu soran Er tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Artık ne diyeceğimi bilemiyorum. Onun avukatına da sesleniyorum. Onun adını dahi söylemek istemiyorum. O kadar düşük biri midir ki onun avukatlığını yapıyor. Tekrar adalete sesleniyorum. Onun gibi bir katilin arkasında kim olursa olsun adaletin yerini bulmasını istiyorum. Ailece perişan durumdayız. İnşallah gerekli ceza verilecektir.”

Gördüğü dayanışmaya da dikkati çeken baba Er, “Bu davanın peşini bırakmayacağız. Eğer bugün tutuklanır yarın serbest bırakılırsa, o zaman susmayacağız. Ben de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak devlete, Cumhurbaşkanına, İçişleri Bakanına sesleniyorum. Adalet yerini bulsun. Bana onlarca telefon açılıyor. Milyonlarca mesaj atılıyor adalet yerini bulsun diye insanlar destek veriyor. Sadece adalet yerin bulsun onu istiyoruz” diye belirtti.

 

EN SON EKLENENLER