Piroğlu: Avukatlar ölürse sorumlular kurtulamaz!

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu’nun, ölüm orucundaki meslektaşları için Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nin önünde gerçekleştirdiği adalet nöbetine HDP Milletvekili Musa Piroğlu da katıldı.

‘SAATLERİ SAYIYORUZ!’

Zamanın insan hayatına bir silah olarak kullanıldığı günlerden geçildiğine dikkat çeken Piroğlu, “Günleri değil saatleri saydığımız günlerden geçiyoruz. İktidar ve iktidarın emir eli haline gelmiş makamlar ne yazık ki adalet mekanizmasını halkın üzerinde bir sopaya çevirirken, yarattıkları adaletsizliği insan bedenine karşı bir silah olarak kullanıyorlar” dedi.

EMİR ALMIŞ OLMANIZ SİZİ KURTARMAYA YETMEYECEK !

Zamanın daraldığını vurgulayan Piroğlu, ölüm orucundaki avukatların ve cezaevindeki iki siyasi tutsağın hayatının sorumluluğunun zamanı onlara silah olarak kullananlara ait olduğunu kaydetti. Olacak olan her şeyin sorumluluğunun sadece artık emir verenlere ait olmadığını belirten Piroğlu, bir gün adalet mekanizması yeniden kurulduğunda emir almış olmalarının onları kurtarmaya yetmeyeceğini söyledi.

‘İKTİDARDAN İSTEMİYORUZ, ADİL TOPLUM YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Avukatların adalet talebinin bu ülkede herkesin talebi olduğunun da altını çizen Piroğlu, şöyle konuştu:

“Adalet, tecavüzcüsü serbest bırakılan, kendisi hayatına son veren Batman’daki genç kadının talebidir, adalet talebi Soma’daki maden işçisinin talebidir, korona tehdidi altında toplama kamplarına gibi çalıştırılan Dardanel işçisinin, işinden atılan işçinin, emekçinin, açlıktan intihar eden, bedenini ateşe veren yoksulun talebidir. Adalet talebi cemevleri basılan, taziyelerine müdahale edilen, inançları yok edilmeye çalışılan Alevinin talebidir. Adalet talebi dili yasaklanan, mezarları yağmalanan, köyleri yakılan Kürtlerin talebidir. Adalet talebi bu ülkenin talebidir. Ve biz burada adalet talebini iktidarın vermesi için buralarda durmuyoruz; biz bu mücadeleyle adil bir toplum yaratmaya çalışıyoruz.”

EN SON EKLENENLER