Timtik’le görüşen avukat: Yaşamak için direniyor

 Adil yargılanma talebiyle zorla tutuldukları hastanelerde devam ettikleri ölüm orucunun kritik aşamasında olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için zaman daralıyor. İradesi dışında 27 gündür Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nin mahkûm koğuşunda tutulan meslektaşı Timtik’i ziyaret eden Avukat Didem Baydar Ünsal, ölüm orucunun 237 gününe giren Timtik için artık dakikaların bile önemli olduğuna dikkat çekti.

‘KONUŞMAKTA ZORLANIYOR, SIVIYI AZAR AZAR TÜKETEBİLİYOR’

Aynı zamanda Halkalı Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde zorla tutulan ölüm orucundaki Avukat Aytaç Ünsal’ın eşi olan Ünsal, Timtik’in son durumunu ANF’ye anlattı.
Ebru Timtik’in konuşmakta çok zorlandığını belirten Ünsal, bu nedenle sorduğu soruları kimi zaman başı ve gözleriyle yanıtladığına dikkat çekti. Yatağından kalkamadığını, kasları erimeye başladığı için yürümekte zorlandığını aktaran Ünsal, odadaki havalandırma nedeniyle boğazının sürekli kuruduğunu, yaralarının arttığını, bu nedenle B vitaminini ancak ezerek alabildiğini, sıvıyı ise azar azar tüketebildiğini söyledi.

‘BİZİ ÖLDÜRMEYE Mİ ÇALIŞIYORLAR?’

Timtik’in hücreden farksız, hapishaneden çok daha ağır koşullarda tutulduğuna işaret eden Ünsal, olası bir zorla müdahaleye karşı bilincini kaybetmemek için direndiğini, uykularının kaçtığını ve zorla tutulduğu hastanede maruz kaldığı insanlık dışı uygulamalardan çok rahatsız olduğunu aktardı. Timtik’in Yargıtay’ın bir an önce karar vermesini beklediğini belirten Ünsal, Timtik’in, “Karar vermek için ölümümüzü mü bekliyorlar? Bizi öldürmeye mi çalışıyorlar? Vebalimizi almasınlar” dediğini söyledi.
Ebru Timtik’in bütün bu kötü koşullara rağmen yaşamak için bütün gücüyle direndiğini vurgulayan Didem Baydar Ünsal, artık kaybedecek zaman kalmadığına işaret ederek, “Yargıtay artık kararını versin” dedi. 

 

EN SON EKLENENLER