Alevi örgütleri: Tecavüzcü bırakıldı, canımız katledildi

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), Ankara Dersimliler Derneği, Gürün Yuva ve Külahlı Köy Dernekleri, Ankara Varto Derneği, Ankara Karakoçanlılar Derneği, ölüm orucunda yaşamını yitiren Ebru Timtik ve ölüm orucunu sürdüren Aytaç Ünsal için basın toplantısı düzenledi.

‘TECAVÜZCÜYÜ BIRAKTILAR, EBRU’YU KATLETTİLER’

DAD Ankara Şubesi’ndeki toplantıya siyasi parti temsilcileri ve insan hakları savunucuları destek verdi. DAD Şube Eşbaşkanı Mustafa Karabudak, “Yas-ı Kerbela günlerindeyiz, zamane Kerbela’yı yaşıyoruz. Bu manada, zalimin zulmüne uğrayan her mekân bizim için Kerbela’dır” dedi.
Karabudak, “Devlet, tecavüzcüyü 7 gün sonra serbest bırakırken, Ebru canı katletmiştir. Gizli tanık ifadesiyle tutuklanan, Nemrud-i zihniyetin türlü oyunları, entrikalarına karşı, zalimin zulmüne boyun eğmeyip kendiyle helalleşip bedenini ölüme yatıran Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal da hakikat kavgası vermektedir” diye konuştu.

ÇAĞRI: BAŞKA ÖLÜMLERE İZİN VERMEYELİM

“Tüm demokratik kamuoyunu başka ölümler olmaması için duyarlılığa davet ediyoruz” diyen Karabudak, şunları kaydetti: “Bizler; yaşam hakkı kutsaldır diyerek, canlı cansız, cümle cana ikrar veren inancımızla yaşamı savunuyoruz. Helin, İbrahim, Mustafa ve Ebru gibi Aytaç’ı da kaybetmek istemiyoruz.”  
Hakların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu da “Sözün bittiği yerdeyiz. Bir kişi daha ölmek istemiyoruz” dedi. 

 

EN SON EKLENENLER