Suriye Gelecek Partisi’nin kongresi yapıldı

Suriye Gelecek Partisi’nin 2’nci Olağan Kongresi “Adem-i merkeziyetçi ve çok renkli Suriye! Güçlü bir Özerk Yönetim! Güçlü QSD” şiarıyla Reqa’daki Tac Salonu’nda düzenlendi. Kongreye, Kuzey ve Doğu Suriye’deki siyasi parti, sivil meclis, Özerk Yönetim ile Kürt ve Arap aşiret temsilcilerinden 315 delege katıldı.

Şehitler için saygı duruşuyla başlayan kongrede, partinin iki yıllık faaliyet raporu okundu.

‘DİRENİŞİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Suriye Gelecek Partisi Genel Başkanı İbrahim Qeftan, “Partimizin kuruluş kongresinin üzerinden iki yıl geçti. Bu süre zarfında Suriye’de birçok değişim yaşandı. Geride kalan 9 yılda yaşanan savaş halen Suriye’nin her yerinde etkisini göstermektedir” dedi.

Qeftan, kongrelerinin aynı zamanda Umer Elûş, Hevrîn Xelef, Ferhad Remedan, Merwan El-Fitêh ve Nadiya Xişan gibi parti şehitlerinin direnişlerini sürdürme sözü anlamına geldiğini vurguladı.

Partilerinin yaşanan sürece cevap olmaya çalıştığını belirten Qeftan, “Suriye Gelecek Partisi, ülkedeki tüm önemli dalgalarda yer almış ve Suriye krizinin kalıcı çözümü için siyasi değişime destek vermiştir. Ayrıca halk kazanımlarının korunması için üzerine düşeni yapmaya çalışmıştır” diye konuştu.

Kongrede Genel Meclis Üyesi Salih Zobe de siyasi raporu okudu.

‘KRİZİ ÖZERK YÖNETİM ÇÖZER’

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Abdulhamid El Mihbaş, partinin ülke topraklarının ve halkının birliği için birçok bedel verdiğini söyledi. Şehitlerin sayesinde Suriye ve bölgelerinde terörün sonlanacağını belirten Mihbaş, şehitlerin özgürlük, demokrasi yolunda ve ülkenin yeniden inşası için canlarını feda ettiğini kaydetti.

Abdulhamid El-Mihbaş, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin geçtiğimiz yıllarda gerek ekonomik gerekse sosyal açıdan önemli kazanımlar elde ettiğini ve bunun sonucunda yurttaşların ekonomik durumunun iyileştiğini belirtti. Mihbaş, Suriye krizinin Özerk Yönetim ve Demokratik Suriye Meclisi olmadan çözülemeyeceğini dile getirdi.

XELEF’İN ANNESİ KONUŞTU

Şehit aileleri adına işgalci Türk devletine bağlı çeteler tarafından katledilen Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Şehit Hevrin Xelef’in annesi Sûad, arkadaşı Nadiya Xeşan, Şehit Merwan Fitêh’in arkadaşı Dêrazor Genel Meclisi üyesi Zahir Abdulhemid ve Umer Elûş’un kızı konuşma yaptı. Konuşmalarda, ayrıca Özerk Yönetim projesinin başarıya ulaşması için Kuzey ve Doğu Suriye halklarının birliğinin önemine dikkat çekildi.

Kongrede İbrahim El Qeftan Başkan, Sîham Dawud da Parti Genel Sekreteri olarak seçildi. Kongrede ayrıca Parti Genel Meclisi’nin 139 üyesi belirlendi.

 

 

EN SON EKLENENLER