Erdoğan: Aytaç’ı hastane süreci çok yıprattı

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, ölüm orucundaki Avukat Aytaç Ünsal 1 aydır zorla tutulduğu Halkalı Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi önünde yaşam nöbeti gerçekleştirdi. Nöbete, Ünsal’ın babası Nihat Ünsal, adil yargılanma talebiyle ölüm orucunun 297. gününde yaşamını yitiren Mustafa Koçak’ın babası Hasan Koçak yanı çok sayıda kişi katıldı. Avukat Ebru Timtik’in resimleri ile “Ebru’ya verdiğimiz sözü tutalım, Aytaç’ı yaşatalım” yazılı pankartının açıldığı eylemde, hastanede zorla tutulan meslektaşı Ünsal’ı ziyaret eden Avukat Muharrem Erdoğan söz aldı.

HASTANE SÜRECİ ONU YIPRATTI

20 gün önce ziyaret ettiğini Ünsal’ı bu defa daha kötü durumunda bulunduğuna dikkat çeken Erdoğan, hastane sürecinin onu çok yıprattığına işaret etti. Ünsal’ın çok kilo kaybettiğini aktaran Erdoğan, “Çok ciddi bir biçimde erimiş. Durumun kötü olduğu gözlerinin ferinden belliydi zaten. Ağrılarının olduğunu ve bu ağrıların onu uyutmadığını söyledi. Ayaklarında çok ciddi yanma var; iğne batarcasına ağrılar oluşmuş. Ellerinin uyuştuğunu belirtti ve bu durumun giderek arttığını söyledi. Geceleri sadece 2-3 saat uyuyabildiğini söyledi. Ancak o 2 saat içerisinde de ağrılardan dolayı uykusunun sürekli bölündüğünden bahsetti. Ebru ablanın ölümüne çok üzülmüş durumdaydı ama mücadeleden yana hiçbir şekilde taviz vermeyen ruhu da koruyor. Herkesin bu mücadeleye ve kavgaya sahip çıkmasını istiyor.”

BU ACIYI BAŞKA ANNE BABALAR YAŞAMASIN

Adil yargılanma talebiyle cezaevinde yaptığı ölüm orucunun 297. gününde yaşamını yitiren Mustafa Koçak’ın babası Hasan Koçak ise bugün yaşanan acıyı çok iyi bildiklerini hatırlatarak, “Biz Mustafa’yı, İbrahim’i, Helin’i, Ebru kaybettik ama Aytaç’ı kaybetmeyelim istiyoruz. Ben bir baba olarak bu acıyı yaşadım başka anne babalar bu acıyı yaşamasınlar” dedi.

‘TECAVÜZ ETSİN DİYE Mİ YETİŞTİRİYORSUNUZ’

Oğlu Mustafa’nın hiçbir suçu yokken müebbet hapse çarptırıldığını belirten baba Koçak, şöyle tepki gösterdi: “Mustafa hakkında hiçbir delil yokken savcı için silah temin ettiğini söylediler. Peki İbrahim, Helin, Ebru’da mı, Aytaç’sa mı savcı için? Yarın başka birisi ölse diyeceksiniz ki savcı için. Ya Allah’tan korkun, 28 yaşındaki genç bir çocuğu kaybettik. Dosyasında hiçbir delil olmadan, savcının ‘vicdan kanaatiyle’ verdiği bir kararla hapse mahkum oldu. Bu ne vicdanmış be? Bir uzman çavuş bir genç kadına tecavüz ediyor, hakkında hiçbir soruşturma açılmıyor. Demek ki Mustafa öyle bir şey yapsa hakkında hiçbir soruşturma açılmayacaktı. Ama benim oğlum şereflidir, gururludur öyle pis işe bulaşmaz. Biz onunla gurur duyuruyoruz, alnımız açık. Namussuzluk yapmadı, hiçbir şey yapmadı ama çavuşu alıp arkalarına almışlar saklıyorlar. Yetiştiriyorsunuz ki kızlara ve kadınlara mı tecavüz etsin. Yarın o çavuş bacısına da anasına da yapar. Ama Mustafa gururlu, avukatlarımız gururlu, sanatçılarımız da öyle. Yeter artık yeter; bunların yaptığı İsrail yapmadı Filistin’e be. Sizin neyiniz aşağıda onlardan. Sizin bir ananın bir babanın canını yakmaya hakkınız var mı? Bir evladım vardı ya, 28 yaşında, hiçbir delil yok, parmak izi yol olsaydı ben onun arkasında durmazdım.”

Konuşmaların ardından Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu adına açıklamayı okuyan Avukat Seda Şaraldı, “Ebru ablamızın bize son sözleri Aytaç’ı yaşatın olmuştu. Şimdi onun vasiyetini yerine getirelim. Yargıtay Derhal Aytaç Ünsal hakkında tahli ye kararı vermelidir” dedi.

instagram takipçi satın al
instagram takipçi satın al mobil ödeme
yatay geçiş
yatay geçiş şartları

EN SON EKLENENLER