HDP: Demirtaş’a hakaret insanlık dışı

HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, rehin tutulan Selahattin Demirtaş ve ailesine AKP Milletvekili Tamer Akkal tarafından hakaret edilmesi üzerine yazılı açıklama yaptı.

“Tamer Akkal’ın, önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’a ve ailesine yaptığı hakaret insanlık dışı ve skandaldır; kabul edilemez” vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

‘İNSANLIK DEĞERLERİNİ AYAKLAR ALTINA ALDILAR’

“Selahattin Demirtaş’ın ve cezaevindeki tüm mahpusların görüş hakkı pandemi gerekçe edilerek hukuksuzca ve vicdansızca engellenmektedir. Demirtaş’ın iki çocuğu ile birlikte kapalı görüş yapma hakkının engellenmesi üzerine Tamer Akkal, resmi Twitter hesabı üzerinden Demirtaş’a hakaret eden bir paylaşım yapmıştır. Akkal’ın paylaşımı Twitter hesabında 1 saat 39 dakika kaldıktan sonra tepkiler üzerine paylaşım silinmiştir. Akkal’ın sonrasında yaptığı paylaşım ise adeta bir trollük itirafıdır. Suçluluğun telaşı içerisinde başvurulan ucuz bir manipülasyondur. Paylaşım sorumlusunun danışmanı olduğunu belirten Akkal, hesapların karıştırıldığını söyleyerek bu hakaretin aslında başka bir hesap üzerinden yapıldığını bir şekilde kabul etmiştir.”

Akkal’ın yazdıklarının, her türden insanlık değerlerini ayaklar altına alan nefret dilinin bir dışavurumu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Selahattin Demirtaş 6,5 milyondan fazla insanın iradesidir. Demirtaş ve cezaevinde tutulan tüm seçilmiş siyasetçiler onurumuzdur. Onların isimlerini hakaretle ağızlarına alma cüreti gösterenlere bunu yeniden hatırlatıyor, Akkal hakkında hukuki başvurularda bulunduğumuzu da kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” denildi.

EN SON EKLENENLER