Garip Dede Dergahı’nda aşure lokması paylaşıldı

Muharrem ayının sona ermesi ile birlikte Aleviler Türkiye’nin ve Avrupa’nın birçok bölgesinde aşure lokmalarını pay ediyor. Garip Dede Dergahı’nda da bugün aşure lokmaları katılan yüzlerce can ile paylaşıldı.

Siyasiler, Alevi kurum temsilcileri ve birçok can lokmaya katıldı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP İstanbul milletvekilleri Ali Kenanoğlu ve Zeynel Özen ile birçok HDP temsilcisi, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekilleri Zeynel Emre, Ali Şeker, Yüksel Mansur Kılıç’ın yanı sıra Barış Anneleri de etkinliğe katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen inanç masasından Vedat Kara da katılımcılar arasındaydı.

HDP Eş Başkanı Buldan yaptığı konuşmada, “Size cezaevinde olan sevgili Selahattin Demirtaş ve sevgili Figen Yüksekdağ’ın selamlarını getirdim. Sevgili canlar ben bir Alevi değilim ancak bugün burada olmaktan büyük bir onur ve gurur duyduğumu ifade etmek isterim” dedi.

“Alevi canlarımızın yaşadığı her türlü acının, her türlü zulmün yüreğimizde hissedildiğini bilmenizi isterim. Alevi canlarımız, yoldaşlarımız bu topraklarda büyük zulümler gördü. Tıpkı Kürtler gibi, Ermeniler ve Süryaniler gibi” diyerek, her dönemin zalimine karşı direnenlerin de hep var olduğunun altını çizen Buldan, “Her zaman için direnenlerin kazanacağını bilmeniz lazım, zulmedenlerin zalimlerin kaybedeceği dönemlerin yakın olduğunu bilmeniz lazım” vurgusunda bulundu.

Buldan, konuşmasını Muharrem ayının barışa, özgürlüğe ve kardeşliğe vesile olması temennisi ile bitirdi.

Katılımcıların konuşmalarının yanı sıra aşure lokması paylaşımda Semahlar dönülerek deyişler seslendirildi.

Kemal Demir /İstanbul

 

https://www.facebook.com/AlevinetCom/videos/793918921409976

EN SON EKLENENLER