Cizre’de polis şiddeti kamerada

Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Yafes Mahallesi’nde bu sabah saatlerinde yapılan siyasi soykırım operasyonlarında İbrahim Kızılkaya, Resul Vesek ve Abdulmütalip Tetik adlı kişiler gözaltına alındı. Baskın sırasında evlerin kapılarını kıran özel harekât polislerinin, aile fertlerini darp ve tehdit ettiği öğrenildi.

ŞİDDET GÖRÜNTÜLERE YANSIDI

MA’nın haberine göre, polisin uyguladığı şiddet, gözaltına alınan isimlerden Abdulmütalip Tetik’in evindeki güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, kar maskeli ve uzun namlulu özel harekât polislerinin baskın sırasında evin kapısını açan Tetik’in kardeşi Kahraman Tetik’e diz çöktürüp, silahla başında beklediği görülüyor. O anlarda polislerden birinin, Tetik’in bel kısmına tekme attığı görülüyor. Sonrasında evin içinden çıkan başka bir polisin de Tetik’in sırtına diziyle vurduğu görüntülere yansıyor.

‘İSTERSEK TARARIZ’

Polislerin aile bireylerine hakaret ettiği de öğrenildi. Tetik’in eşi Bahar Tetik, “Sabah saat 5’te geldiler. Kapı sesi geldi. ‘Ben polisim’ diyerek kapıyı kırdılar. Eşim Abdulmütalip’i kelepçelediler. Kafasına tekme ile vurdular. Bana da ‘Konuşma, çocuklarını da al yanına. Siz pis teröristsiniz’ dediler” diye konuştu.

Polisin “Ses çıkarırsanız tarama yapabilme emrimiz var” diye tehdit ettiği de ortaya çıktı.

Gözaltına alınan 3 kişi, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

EN SON EKLENENLER