ESP: Boyun eğmemizi hayal bile etmeyin!

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yürütme Kurulu, üyelerine dönük siyasi soykırım operasyonuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, “Faşist diktatörlük dün gece partimize yönelik bir polis operasyonu daha gerçekleştirdi. Saldırı kapsamında 7 ilde 17 ev basıldı. Şimdiye kadar aralarında MYK üyemiz Çiçek Otlu, PM üyelerimiz ve HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu’nun da olduğu toplam 14 üye ve taraftarımız gözaltına alındı” denildi.

ESP NEDEN HEDEFTE?

“Herkes bilsin ki bu bir siyasi soykırım operasyonudur” vurgusunun yapıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“İşçi sınıfı ve ezilenlerin örgütlü güçlerine yönelik süregelen saldırıların bir parçasıdır. Öncülerini susturarak halkı iyice dilsiz, eylemsiz, tepkisiz bırakma çabasıdır.
Faşist diktatörlük partimize saldırıyor, çünkü ESP salgında virüs ile açlık arasında seçim yapmaya zorlanan işçi ve emekçileri sokaklarda, havzalarda greve, isyana çağırıyor. İktidarın halk sağlığı değil, kâr sağlığı peşinde olan, kapitalist bir iktidar olduğunu haykırıyor. Sosyalizmin alternatif değil, zorunlu olduğunu haykırıyor.
Çünkü ESP devlet eliyle tertiplenen Suruç Katliamı’nın yıldönümünü yas günü olmaktan çıkarıp kavga ve hesap sorma gününe çeviriyor.
Çünkü ESP erkek egemenliğine karşı mücadelenin ancak ve ancak onun maddi temeli olan sermaye ve devleti hedef alarak başarıya ulaşabileceğini söylüyor.
Çünkü ESP Kürt mevsimlik tarım emekçilerine yapılan ırkçı saldırıyı kınamakla yetinmiyor, özsavunma ve fiili meşru mücadele çağrısı yapıyor.
Çünkü ESP bu rejimin sömürgeci bir rejim olduğunu teşhir ediyor. Kürt halkına yönelik savaş ve işgallere dolaylamadan, en açık ve sert şekilde karşı çıkıyor. Kürt halkının ulusal-kolektif haklarını savunuyor.
Çünkü ESP Türkün boğazındaki el ile Kürdün ensesindeki elin aynı egemene ait olduğunu biliyor, gösteriyor. Faşizmin sandıkta değil, sokakta yıkılacağını ve bunun da ancak ve ancak Türkiye işçi sınıfı ve Kürt halkının birleşik mücadelesi ile başarılacağını savunuyor, bunun için çalışıyor.”

‘OMUZ VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ’

ESP, “Boyun eğmemizi kimse hayal dahi etmesin” mesajını vererek, şu çağrıyı da yaptı:
“Bu saldırılar karşısında halkımızı partilerini daha güçlü sahiplenmeye, boşalan safları doldurmaya ve sömürüye, baskıya, inkâra, taciz-tecavüze, istismara, esarete son vereceğimiz kavgamıza daha güçlü omuz vermeye çağırıyoruz.”

 

EN SON EKLENENLER