Turan: Kürt işçilere saldırı AKP-MHP politikalarının sonucu

HDP Tarım Komisyonu Sözcüsü Rıdvan Turan, Kürt işçilere dönük ırkçı saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Sakarya’da Kürt tarım işçilerine yönelik saldırı ve linç girişiminin, AKP-MHP iktidarının ayrımcı ve ırkçı politikalarının yansımaları olduğunu vurgulayan Turan, “Yüz binlerce Kürt emekçi, her yıl mevsimlik tarım işçiliği ile geçimini sağlamak amacıyla başka kentlere göç etmektedir. Mevsimlik tarım işçileri, hiçbir güvenceye sahip olmadan, çok düşük ücretlerle çalıştırılmakta ve emekleri sömürülmektedir. Bunun yanında Covid-19 salgınıyla birlikte bütün kısıtlamalara rağmen canları hiçe sayılarak çalıştırılmaktadır” dedi.

‘İKTİDARIN SÖMÜRÜ VE NEFRETİNE BIRAKILMAYACAK KADAR ÖNEMLİ’

“Türkiye’nin tarımsal hasılasının oluşmasında emekleriyle değer üreterek büyük pay sahibi olan mevsimlik tarım işçileri, maalesef ya kazalarla ya da çalıştıkları yerlerde maruz kaldıkları şiddetle gündeme gelmektedir” vurgusunda bulunan HDP Tarım Komisyonu Sözcüsü Rıdvan Turan, şunları da kaydetti:
“Sonuç olarak mevsimlik tarım işçilerinin yaşam ve çalışma koşullarını iyileştiren ve şiddete maruz kalmalarını önleyen politikaların üretilmesi bir zorunluluktur. Mevsimlik tarım işçilerinin yaşam ve çalışma koşulları AKP iktidarının sömürü ve nefret söylemine bırakılmayacak kadar önemlidir.”

 

EN SON EKLENENLER