Özgüneş: Devlet ağaçları yakıyor, koruculara kestiriyor

Şırnak’ın Cudi Dağı’nın 3 aya aşkın süredir devam eden orman yangınlarına müdahale edilmiyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP)  Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, buna karşı partisinin il binası önünde başlattığı 3 günlük oturma eylemi başlattı. Eylem 2’nci gününde. Eyleme bugün HDP Kadın Meclisi, il ve ilçe örgütleri, TJA ile Barış Anneleri katıldı.
Oturma eyleminde, “Cudi tarihtir tarihi yakmayın” ve “Ormanlarımız yakılıyor yetkililer göz yumuyor” pankartı açıldı.

‘KORUCULARA KESTİRİYORLAR’

Oturma eylemi esnasında açıklama yapan Özgüneş, “Cudi’de, Gabar’da, Besta’da bir bütün olarak çıkan ve aynı zamanda çıkarılan yangınlara karşı açıklamalar yaptık. Halkımızı ve yetkilileri bu yangınlara karşı duyarlı olmaya çağırdık. Şunu açıkça söyledik; ‘güvenlik güçlerinin rastgele top atışları, ateşli mermileri ile ormanlarımız yakılıyor. Yakmayla bitiremediklerini korucuların eliyle kesmeye çalışıyorlar” dedi.

PROVOKASYONA TEPKİ

Oturma eylemi esnasında dün bir grubun çıkartmak istediği provokasyona da değinen Özgüneş, “AKP’li ve MHP’liler için cadde kapatılarak, onlara her türlü imkan sağlanarak, dolmuşlar ayarlanarak, güvenlik güçlerinin denetiminde bir yürüyüş organize edildi. Bizim partimizin önünde toplumumuzun değerlerine, partimize ve bize hakaretlerde bulundular. Provokasyon çıkartmışlardır. Kimi karanlık güçler provokasyon geliştirmenin içindedirler. Bu yolla Şırnak ilini de işlevsiz hale getirmek istiyorlar” diye konuştu.

‘BOTAN ONURUNA SAHİP ÇIKAR’

Özgüneş, “Botan halkı olarak onurlu bir halkız” diyerek, şunları kaydetti:
“Kimliğimize, doğamıza, demokrasiye ve özgürlüğümüze de sahip çıkacağız. Hiçbir Şırnaklı provokasyonlara gelmemelidir. Eğer onurdan ve vatanseverlikten bahsedilecekse, işte sizin doğanız, sizin ekolojiniz, ormanlarınız yakılıyor. Bir daha güvenlik güçleri buralarda yangın çıkartmasın ve kimse halkımızın arasına nifak sokmaya çalışmasın” dedi.

HALKA ÇAĞRI

Mücadelelerinin bir günlük olmadığını vurgulayan HDP Milletvekili Hasan Özgüneş, “Var olduğumuz sürece doğamızı koruyacağız. Barışı getirmek için de mücadele edeceğiz. Bize bölücü diyenlerin kendileri bölücüdür. Doğamızı katledenler bölücüdür. Bizler buradayız. Yarın da bizim eylemimiz devam edecektir. Duyarlı halkımızı orman yangınlarına ses olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER