Türk cihatçı İsviçre’de bir kişiyi katletti

Geçtiğimiz cumartesi günü, Portekiz asıllı 29 yaşındaki bir genç, arkadaşlarıyla birlikte İsviçre’nin Vaud Kantonuna bağlı Morges kentinde bulunan bir kebapçıdan çıkarken bıçaklı saldırıya uğrayarak katledilmişti. İsviçre Devlet Televizyonu (SRF), zanlının İslami kesimlere yakında ilişkisi olan İsviçre-Türkiye çifte vatandaşlığına sahip 26 yaşındaki bir Türk’ün olduğunu yazdı.

Haberde, pazar günü tutuklanan 26 yaşındaki zanlının, radikal İslamcı gruplarla ve İslami çevrelerle yakından ilişkisi olması nedeniyle 2017 yılından beridir Kanton Vaud polisi tarafından izlenen birisi olduğu bilgisine yer verildi.

İsviçre’nin Lozan kentinde tanınmış bir radikal İslamcı olarak bilinen zanlının, 2019 yılında bir benzin istasyonunu yakma olayının şüphelisi olarak gözaltına alındığı ve bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldığı verilen bilgiler arasında. Haberde ayrıca, zanlının, İsviçre İstihbarat Servisi tarafından bilinen birisi olduğuna yer verildi.

Öte yandan, yetkililer, zanlının kimlik bilgilerini kamuoyuyla paylaşmazken, olayın bir terör saldırısı olup olmadığının araştırıldığını duyurdu.

 

EN SON EKLENENLER