HDP’li Aktumur’a tehdit

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve HDP Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Serhat Aktumur, Kayapınar İlçesi Kantar Kavşağı’nda önü 3 kişi tarafından kesilerek kaçırıldı. Milli İstihbarat Timi (MİT) yazılı kimliği gösteren kişiler, burada kendisine “sohbet” adı altında konuşma teklifinde bulunduğunu söyleyen Aktumur, bunu reddetmesi üzerine darp edilerek, zorla bir araca bindirildiğini belirtti.

Başından geçenleri aktaran Aktumur, kaçırıldığı araçta şiddete maruz kaldığını ifade etti. Bağlar ilçesinde bulunun Ninova AVM önünde bir kişi daha arabaya bindiğini anlatan Aktumur, araçta kaçmak istediğini ancak başaramadığını söyledi.

Silvan yolu üzerinde bulunan Kent Orman da gözü kapalı bir şekilde araçtan indirildiğini vurgulayan Aktamur, burada isminin “komiser Nihat” olduğunu öğrendiği kişi tarafından İHD’ye gitmeme ve basına demeç vermeme yönünde uyarıldığını kaydetti. Aktamur, “Bir daha seni burada görürsek kafana sıkarız” diye tehdit edildikten sonra kent ormanında bırakıldığını dile getirdi. Aktamur, daha sonra kendisini arayan aynı kişiler, yarın emniyete gelip “Nihat komiseri” görmesini istediklerini belirtti.

 

EN SON EKLENENLER