HDP’lilerin kaçırılması protesto edildi: Gençlik diz çökmeyecek

HDP’li üye ve yöneticilerin, Türk polis ve MİT elemanları tarafından kaçırılması çok sayıda kentte protesto edildi.

ANKARA
Ankara’da HDP Çankaya İlçe Örgütü tarafından parti binasında açıklama yapıldı. Öğrenci İnisiyatifi ve Anarşist gençlik örgütü Karala aktivistlerinin de destek verdiği eylemde, “Kaçırma, işkence, baskı ve tehditlerinize karşı diz çökmeyeceğiz” pankartı açıldı.
HDP Gençlik Meclisi üyesi Yusuf Acar, iktidarın yürüttüğü politikaların ilk hedefinin gençler olduğuna işaret ederek, “Özellikle son süreçte genç arkadaşlarımız güpegündüz kaçırılmakta ve bu gayri hukuki durum artarak devam etmektedir. 90’lı yılları aratmayan JİTEMvari bir çete yapılanması ile gençliğin örgütlü mücadelesi ve gençlik meclisi üyelerimiz hedef alınmaktadır” dedi.
Acar, son olarak ise arkadaşlarından Serhat Aktumur’un Amed’de kaçırılıp, tehdit ve işkenceye maruz bırakıldığını ifade etti, “Mücadelede kenetlenelim” çağrısı yaptı.
Konur Meclisi’nden Ulaşcan Taylan Ergüç de “Birlikte mücadele etmezsek kaybedeceğiz, mücadeleyi büyüterek kazanacağız” mesajını verdi.

İSTANBUL
HDP İstanbul İl Örgütü de, parti yöneticisi ve üyelerinin polis ve MİT mensupları tarafından kaçırılarak ajanlık dayatmalarına maruz kalmalarına dair parti binası önünde açıklama yaptı. Partili milletvekillerinin de katıldığı eylemde, HDP Gençlik Meclisi üyeleri “Harekete geç (Rabe ser pîya)” yazılı önlükler giydi.
HDP İl Eş Başkanı Erdal Avcı, birçok arkadaşlarının gayrimeşru, çeteci uygulamalara maruz kaldıklarını ifade etti.
Bu konuda sorumluları uyaran Avcı, “Geçmiş dönemin suçluları nasıl açığa çıktıysa, bu dönemin de suçluları açığa çıkacaktır. Mehmet Ağar’ların hesap verdiği gibi siz de hesap vereceksiniz” dedi.
İl Eşbaşkanı Elif Bulut da “Hiçbir suç cezasız kalmayacak. Bizler 90’ların ağır politik ikliminde yetişmiş, yılmamış, korkmamış, bugün örgütlü mücadelesini yürütenleriz. Bugün gençliğe yapılanlar da onları yıldırmayacak” dedi.
İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için “çete lideri” dedi.
Milletvekillerinden Musa Piroğlu da kaybetme sürecine girdiğini ifade ettiği AKP’nin eski yöntemlere sarıldığını kaydetti.

MARDİN
HDP Mardin Gençlik Meclisi tarafından partinin İl Örgütü binası önünde yapılan açıklama ile Altumur’a yönelik kaçırma vakasını protesto etti.
Açıklama “Bijî berxwedana Ciwana” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları eşliğinde son buldu.

ŞIRNAK
Şırnak’ta da HDP il ve ilçe  örgütü tarafından Silopi ilçesindeki parti binasında yapılan açıklamaya HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, Gençlik Meclisi üyeleri ve TJA aktivistleri katıldı.
HDP İl Eşbaşkanı Sabahattin Deniz, gençlik meclislerinin kurulduğu günden bu yana her türlü baskı politikalarına karşı amansız bir mücadele yürüttüğünü ifade etti.

ADANA
HDP Adana İl Örgütü tarafından parti binasında düzenlenen basın toplantısında ise Seyhan İlçe Eşbaşkanı Enver Güler konuştu. İktidarın yürüttüğü politikaların ilk hedefinin gençler olduğunu söyleyen Güler, kamuoyunu gençliğin mücadelesi etrafında kenetlenmeye çağırdı.

ANTALYA
Antalya’da da HDP İl Örgütü tarafından yapılan eylemde Antalya Milletvekili Kemal Bülbül de yer aldı. Aktumur’un kaçırılmasına tepki gösteren İl Eşbaşkanı Muhsin Taşar, “Gençlerin mücadelesini baskı ve tehdit ile yok etmeye çalışanlar şunu iyi bilsin ki gençler asla ama asla bir adım geri atmayacaktır” diye belirtti.

AMED
HDP Diyarbakır İl Örgütü de Kayapınar İlçe Örgütü binası önünde basın açıklaması yaptı. Milletvekilleri Dersim Dağ, Pero Dündar, Remziye Tosun, İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık ve Gençlik Meclisi üyelerinin katıldığı eylem sırasında “Gençlik faşizme diz çökmez, çöktürür’ yazılı pankart açıldı.  

İZMİR
İzmir’de de HDP İl Örgütü tarafından Konak ilçe binası önünde çok sayıda partilinin katılımıyla açıklama yapıldı. Açıklama nedeniyle parti binasının önüne çok sayıda polisin konumlandığı görüldü. Eylemde “Gençlik baskı ve saldırılara asla boyun eğmeyecek” pankartının açıldı.

VAN
HDP Gençlik Merkez üyelerine yönelik baskı ve ajanlık politikaları Van’da da protesto edildi. İl Örgütü binası önünde yapılan eyleme Ağrı Miletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ile Van Milletvekili Murat Sarısaç da katıldı.
Sarısaç, “AKP’nin düşman politikaları günbegün artıyor. İçte ve dışta savaşı benimseyen ve savaş politikalarıyla ayakta duracağını sanan, halkı hiçe sayan politikaları devreye sokuluyor. Türkiye’de devreye soktuğu politikaları şu an 1990’ları aratmayacak ve o dönemin güncellenmiş halini yaşıyoruz” diye kaydetti.

EN SON EKLENENLER