Kadıköy’de bir araya gelen yüzlerce kişi: AKP düşecek

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, HDP’ye yönelik siyasi soykırım operasyonunu yaptıkları açıklama ile protesto etti.

HDP Kadıköy İlçe binası önünde gerçekleştirilen açıklamaya Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş sözcüsü İdil Uğurlu, HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Ali Kenanoğlu, Serpil Kemalbay, HDP İstanbul İl Eş başkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı ile il ve ilçe örgütleri yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

“HDP susturulamaz” pankartı açan halk sık sık, “HDP umuttur, umut dimdik ayakta”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Gözaltılar tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldığı açıklama polis ablukası altında gerçekleşti.

BULUT: ‘HDP SUSTURULAMAZ’ BİR SLOGAN DEĞİL

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, direnenler var oldukça iktidarın rahat uyuyamayacağını söyleyerek, “HDP susturulamaz bir slogan değildir. Biz ne geçmişte ne de bugün ne de gelecekte susacağız. Vazgeçmeyeceğiz kazanana kadar sokaklarda olacağız” dedi.

AVCI: HDP HALKLARIN UMUDU OLMAYA DEVAM EDECEK

Ardından söz alan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Erdal Avcı ise, yapılan operasyona gerekçe olan Kobanê protestolarının DAİŞ barbarlığına karşı her yerde yapıldığını söyleyerek, 34 kişinin öldürülmesinde açık deliller olmasına rağmen araştırılmadığını belirtti. 34 kişinin öldürülmesinin partileri üzerine yıkılmak istediğini belirten Avcı, “Bir gün bunu organize edenler yargı önünde yargılanacaklar. HDP halkların umudu olmaya devam edecek” diye belirtti.

UĞURLU: FAŞİZMİN KURUMSALLAŞMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Ardan söz alan HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu da sokaklarda adalet ve güvenliğin olmadığını belirterek, “Bu sokaklarda hukuksuzluk, taciz ve tecavüz, Siirt’te Şırnak’ta halkına karşı saldıran bir iktidar ile karşı karşıyayız” dedi. “Kobanê düşmedi, düşmeyecek” diyen Uğurlu, “Kobanê’yi savunanlar da burada. Son sözümüzü daha söylemedik. Faşizmin kurumsallaşmasına izin vermeyeceğiz. Bir sizin yazdığınız bir de bizim yazdığımız tarih var. Bizim yazdığımız tarih sizi yargılayacak” diye konuştu.

KENANOĞLU: HDP DÜŞMEZ, AKP DÜŞECEK

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu ise ülkenin dışındaki yayılmacı politikaları ters tepen bir iktidarın kendi çevresini koruyabilmek için mazlumların sesini duyurmaya çalışan demokrasi güçlerine saldırı içinde olduğunu söyledi. Kobanê olaylarının araştırılması için defalarca önerge verdiklerini hatırlatan Kenanoğlu, “Mecliste yapılacak araştırmada gerçeğin bilinmemesi için bütün önergelerimizi reddediyorlar” dedi.

İktidarın siyasetinin yalan üzerine kurulu olduğunun altını çizen Kenanoğlu, “Gerçeklerin gün yüzülen çıkması için mücadele eden bir halk kitlesi var. Yaptığınız katliamlar bir gün ortaya çıkacak. Bunun hesabını bir gün demokratik bir ülkede vereceksiniz. Kobanê düşmedi İŞİD düştü. HDP düşmez, AKP düşecek” mesajını verdi.

Kenanoğlu’nun ardından sırasıyla CHP, Emek Partisi, Devrimci Parti, ESP, SYKP, TÖP ve Halkevleri temsilcileri yaptıkları konuşmalarla HDP’ye yapılan operasyona tepki gösterdi. Siyasi parti temsilcileri, kurumsallaşmaya çalışılan faşizme karşı HDP’nin yanında olma kararlılıklarını dile getirdi.

‘İKTİDAR 31 MART SEÇİMLERİNİN YENİLGİSİNİN ACISINI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR’

Ardından basın açıklamasını HDP İstanbul Örgütlenme Sözcüsü Pınar Türk okudu. İktidarın 31 Mart seçimlerinde aldıkları seçim yenilgisinin acısını çıkarmaya çalıştığını söyledi. Türk, “24 Haziran’da 31 Mart seçimlerinde meydan meydan gezerek üstelik Türkiye halklarının gözlerinin içine baka baka 6-8 Ekim olaylarının 7 Haziran seçimlerinden sonra gerçekleştiği yalanını atarak, yöneticilerimizi partimizi hedef gösterenler, bugünkü intikam operasyonunun sorumlularıdır. Katliamın esas sorumluları bizleri suçlayanlardır” dedi.

“Bizler iktidarın karşısında demokrasiyi inşa edecek ve faşizme son verecek gücüz” diyen Türk, düzmece operasyonlar ile operasyonlardan vazgeçmek bir yana daha da güçleneceklerini aktardı. Bu saldırının HDP’nin Barış Çağrısı Deklarasyonu’na iktidar tarafından verilen yanıt olduğunu aktaran Türk, şunları söyledi: “Biz ‘anti-faşist blok’ dedikçe faşizm yürütücülerini telaş alıyor, biz barış dedikçe savaş ortakları artık kan dökemeyeceğiz diye paniğe kapılıyor. Antifaşist cephe ile barışı tesis edeceğiz, demokrasi kuracağız. Parti devlet rejimini alaşağı edeceğiz. Daha faşizme sarılanlar bilsinler ki: HDP geliyor. Korksanız da koltuklarınıza sarılsanız da HDP’nin zamanı geldi.”

Açıklamanın ardından bir grup “Direne direne kazanacağız” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları eşliğinde oturma eylemi gerçekleştirdi. Kitle, oturma eyleminin ardından sloganlarla eşliğinde dağıldı.

 

EN SON EKLENENLER