HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül Maraş ve Malatya’da Alevi köylerini ve kutsal mekanlarını ziyaret etti

Pirsultan Abdal Kültür Dernekleri 12.dönem Genel Başkanı, Halkların Demokratik Partisi Antalya milletvekili olan Kemal Bülbül,Maraş ve Malatya’da Alevi köylerine ziyaretlerde bulundu

Hacı Bektaş’tan başlayarak yola çıkan Bülbül, Hacı Bektaş ilçesindeki Alevi kurum temsilcileri ile görüştükten sonra,Hacı Bektaş Belediye Başkanı’nı ziyaret etti.

Malatya’nın Darıca ve Kürecik köylerini ziyaret ederek köylülerle sohbet gerçekleştirdi ve ilginin yoğun olduğu Darıca  köyünde köy halkının sorunlarını ile ihtiyaçlarını dinledi.

Elbistan’nın Hoffolar mezrasında Bako Baba türbesine geçerek niyaz olan Bülbül,sonrasında Sinemilli Ocağı olan Kantarma köyüne giderek , Abuzer Dede ve diğer pirleri ziyarette bulundu.Yine Elbistan’da daha önce gözaltına alınarak serbest bırakılan 66 yaşındaki Elif Kısayı ziyaret etti.

Elbistan’a bağlı Demircilik kasabasına da gelerek, burada bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Şube Başkaı ile sohbet ederek bölgedeki Alevi halkın problemlerin öğrendi. Ardından ise Sevdilli ve Gücük’te halk sohbetleri gerçekleştirdi.

Yine Maraş’a bağlı olan Ekinözü ilçesinde halk ile sohbetler yaptı.Devamında ise sırası ile Nurhak ve Pazarcık ilçesine geçerek halk ile sohbetlerde bulundu. Heme Tazi türbesinde niyazda bulundu ve Türbedar Zeyne Ana ile sohbet ettikten sonra Antalya’ya doğru yola koyuldu.

Kemal Demir / İST

EN SON EKLENENLER