NPA’dan HDP ile dayanışma

HDP’ye yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarını kınayan Fransız Anti Kapitalist Yeni Parti (NPA) “Türkiye’de HDP ile dayanışma” başlıklı bir açıklama yayınladı.

HDP’ye yönelik 25 Eylül günü yeni bir siyasi soykırım operasyonunun başlatıldığına dikkat çeken NPA açıklamasında şunlara yer verdi: “Aralarında belediye eşbaşkanları, eski milletvekilleri ve aktivistlerin de bulunduğu 82 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler 2014 yılında Kobanê direnişini sahiplenme amacıyla düzenlenen gösterilerle alakalı suçlanıyor. Kobanê o dönemde cihatçılar tarafından işgal edilmişti. Bu kişilerden bazıları aynı suçlama ile daha önce tutuklanmış, yargılanmıştı. Hatta Parlamento’da da çoğunluğu HDP sempatizanı 43 kişinin ölümüyle ilgili soruşturma açılması talep edilmiş ancak, AKP-MHP iktidarı tarafından reddedilmişti. Katliamla ilgili herhangi bir polis de yargılanmamıştı.

2014’ten bu yana HDP’ye yönelik baskılar sürekli yürütüldü. Halkın demokrasi talebine karşılık HDP yöneticileri tutuklandı, belediye eşbaşkanları görevden alındı, yerlerine AKP’li kayyumlar atandı.

Bu baskılarda Fransız hükümetinin işbirliği çok net bir şekilde görülüyor. Fransa en son bir Mehmet Yalçın isimli aktivisti Türk polisine teslim etti.

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan uluslararası arenada maceralarını arttırarak, Suriye’nin taşrası ile Efrîn, Eyn Îsa (Til Ebyad) ve Serêkaniyê’yi işgal etti. Libya ve Azerbaycan’a cihatçı çetelerini gönderdi. Akdeniz’de bulunan gaz rezervlerini ele geçirmek için savaş gemilerini Akdeniz’de konumlandırdı. Ancak aralarında Fransa’nın da olduğu emperyalist ülkelerin Suriye ve Akdeniz’de halkların yok olmasına sebep olan savaşı, saldırıları umursamaz bir pozisyona büründü.

AKP-MHP iktidarı, uluslararası arenada gücünü göçmenlere ilişkin şantaj ve NATO üyeliği üzerinden sağlamak istiyor. Bunu aynı zamanda muhalifleri bastırmak için de kullanıyor” dedi.

 

canlı bahis siteleri
1xbet
bahsine

EN SON EKLENENLER