ALEVİ KADINLARDAN GÜLFER AKKAYA İÇİN ÖZGÜRLÜK ÇAĞRISI

Gülfer Akkaya İçin Özgürlük Çağrısı

25 Eylül’de Ankara merkezli HDP operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan ve hala gözaltında tutulan Gülfer Akkaya için onun yol arkadaşları olarak #GülferCanaÖzgürlük diyoruz.
Alevilik üzerine araştırmalar, çalışmalar yapan Gülfer Akkaya, kendisine isnat edilen suçlamaya ilişkin daha önceden ifade verdi ve beraat etti! Şimdi aynı suç tekrar isnat edilerek (6-8 Ekim Kobane protestoları) yeni bir dava açarak ikinci kez yargılanmak isteniyor. Herkes, bir suçtan ancak bir defa yargılanabilir ve bir defa cezalandırılabilir. Kişi, yargılandığı suçtan keyfi olarak tekrar yargılanıp cezalandırılamaz. Gülfer’in de daha önce beraat etmesi ile birlikte suç işlemediği, dolayısıyla suçsuz olduğu halde, tekrar yargılanması keyfi ve siyasidir.
17+ Alevi Kadınlar oluşumu olarak, Alevilik inancı ve inancın içerisindeki kadıncıl ögeler üzerine çalışan, pratikte de Alevi kadınların bir olması, güçlenmesi için çabalayan kadınlarız.
Gülfer’in oluşumumuzun ortaya çıkmasında fikri ve emeği büyük; feminist mücadeledeki deneyimlerini Alevi kadınları anlamak ve güçlendirmek için kullanarak ilk feminist Alevi örgütlenmesinin kurulmasında öncülük etmektedir.
Daima kadıncıl bir inanç olan Aleviliğin erkekleştirilmesini engellemek için gerek pratik ve örgütsel gerekse teorik alanda kurucu, yol açıcı bir üretkenlik içerisinde oldu. Bugüne kadar Alevilik alanında “Sır İçinde Sır Olanlar, Alevi Kadınlar”, “Yol Kadındır”, “Alevi Kadınlar: Vardık, varız, var olacağız”, “Yol Kurucusu Kadıncık Ana” adlı dört kitap yayımladı. Yazdıklarının kitapta kalmaması ve Alevi kadınların hayatlarına girebilmesi için Türkiye’de, Avrupa’da ve Kıbrıs’ta sayısız panelde, söyleşide binlerce Alevi kadın ile bir araya geldi, tanıştı, yol’daş oldu. Bu bağlamda özellikle Alevi kadınların Gülfer’in yanında olmasını önemsiyoruz.
Kadınlar Gülfer ile yer aldıkları fotoğraf karelerini paylaşsınlar ki yüzlerimizdeki gülümsemenin, güvenin birliğimizin simgesi olduğunu anlatalım. Gülfer, kadınları güçlendirme mücadelesi mesnetsiz iddialarla kriminalize edilemeye çalışılıyor; Gülfer’in emeğinden, zekasından ve mücadelesinden korkuyorlar! Onun kadınların evrensel kurtuluş perspektifi olan feminizm yerel ve tarihsel olanla buluşturabilmesinden rahatsız oluyorlar.
Demokrasi, eşitlik, özgürlük talebi ile HDP çatısı altında faaliyet yürütmeyi seçen pek çok insan gibi Gülfer de kadın ve Alevi kimlikleri ile bu çatı altında çalışmış, onların hak ve taleplerini gündeme getirmiş, kazanımlar sağlamıştır. Bu bağlamda #GülferCanaÖzgürlük talep ediyoruz ve aynı şekilde demokratik alanda mücadelesini sürdürmek isteyen #TümGözaltılarSerbestBırakılsın diyoruz.
Bütün canlara, özellikle Alevi kadınlara, eşitlik, özgürlük ve hak savunucularına çağrımızdır:
Aklını, emeğini, birikimlerini Alevi kadınların güçlenmesi için YOL’a katan Gülfer Akkaya canımız desteklemeye ve onun serbest bırakılması için çağrıda bulunmaya davet ediyoruz!
Gülfer ile dayanışmaktan ve feminist mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz!
#GülferCanaÖzgürlük #TümGözaltılarSerbestBırakılsın
17+ Alevi Kadınlar

 

alevinet / ist

EN SON EKLENENLER