Fransız vekiller: Türkiye’nin AB süreci nihai olarak sonlandırılmalı

Le Journal du Dimanche gazetesinde 27 parlamenterin imzasını taşıyan açıklamada, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinin nihai olarak sonlandırılması talep edildi.

Milletvekilleri ve senatörlerden oluşan 27 siyasetçi, “Recep Tayyip Erdoğan kesinlikle tehlikeli bir oyun oynuyor. Şubat ayında, mülteci anlaşması ve binlerce çaresiz mülteci önemsemeden Avrupa ile olan sınırını tek taraflı olarak açıyordu. Birkaç haftadır, askeri varlığını güçlendirerek ve Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon arama sahasını genişleterek Yunanistan ve Kıbrıs’ı tehdit ediyor. Türkiye, kıtamızın kapılarında utanmadan yayılmacı bir politika izliyor. Avrupa Birliği buna ekonomik yaptırımlar uygulasa da, katılım öncesi yardım olarak yılda yaklaşık 1 milyar Euro ödemeye devam etmesi artık kabul edilemez” diye belirtti.

Bildiride devamla şunlar ifade edildi: “Özellikle bu konuya adanmış bir Avrupa zirvesinden birkaç gün önce, biz, milletvekilleri, senatörler ve Avrupa ​​milletvekilleri olan Cumhuriyetçiler, Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulunuyor: Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecinin askıya alınmasıyla artık yetinemezsiniz. Fransa artık (Türkiye’nin) nihai terkini talep etmeli!

Sayın Cumhurbaşkanı, Türk Cumhurbaşkanı ile ilgili görünürdeki sertlik beyanlarınız artık yeterli değil, bundan böyle uzun vadeli bir belirsizlik içerisinde bırakmak yerine Türkiye’ye AB’ye katılma niyetinde olmadığını söylemelisiniz. Bir çıkmaza son vermek için Angela Merkel de dahil olmak üzere diğer devlet başkanlarını alarak Avrupa’da kendinizi kanıtlamalısınız.”

“Açıkça söylüyoruz: Türkiye ne coğrafyası, ne tarihi, ne de kültürü itibariyle Avrupalı değil” diyen siyasetçiler, “Birçok yurttaş gibi biz de artık AB’nin her zaman genişletilebileceğini kabul etmiyoruz. Artık kaderimize katlanmamaya kararlı olduğumuz için, Fransa’nın Birlikten artık hiçbir anlamı olmayan üyelik sürecinden açık ve geri dönülmez bir şekilde vazgeçmesini istiyoruz” vurgusunda bulundu.

EN SON EKLENENLER