HDP Kadın Meclisi: AKP-MHP’yi iktidardan düşüreceğiz

HDP Kadın Meclisi Ayşe Acar Başaran, siyasi soykırım saldırılarına ilişkin Kadın Koordinasyon üyeleri ve Parlamento Kadın Grubu ile birlikte genel merkezde açıklama yaptı. Toplantıya DTK Eş Genel Başkanı Leyla Güven, HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu ile DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz de katıldı.

Başaran’ın konuşmasının satır başları şöyle:

“5 gün önce, 6 yıl önce gerçekleşmiş olan Kobanê protestoları nedeniyle 20 arkadaşımız gözaltına alındı. Bunların içinde 8 kadın arkadaşımız vardı. Bu kadın arkadaşlarımız ekolojist, aktivist, akademisyen, feminist, Kürt kadın mücadelesi yürüten, Alevi ve genç kadın arkadaşlarımızdı. Yani; HDP’nin bütün çoğulculuğunu temsil eden arkadaşlarımızdı. 6 yıl önce bugünlerde Kobanê, barbar IŞİD çetelerinin saldırısı altındaydı. Oradaki kardeşlerimiz, yoldaşlarımız katliam ile yüzyüzeyken AKP iktidarı buna seyirci kalmakta ısrarcıydı. Bugün bize hesap soran iktidar, aslında bunun en büyük müsebbibiyken, IŞİD için sınırı kevgire çevirirken, yardımı engelleyen tarafıyken sınırın öbür tarafından insanlık dramına göz yumarken, dünyanın dört bir yanından Kobanê’de mücadele edenlere destekler giderken AKP’nin şu anki Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Antep’te ellerini ovuşturarak “Kobanê düştü düşecek” diyordu.

IŞİD’in Kobanê’yi düşürme operasyonunun intikâmı alınıyor. Orada kadınların öncülüğünde gerçekleştirilen mücadelenin hâlâ içlerindeki yarasının sonucudur bu intikâm operasyonu.

HDP’ye karşı gerçekleştirilen bu intikam operasyonu, iktidarın bütün suçlarını, savaş siyasetini, rant siyasetini kadın düşmanı, doğa düşmanı ve ekoloji düşmanı siyasetini deşifre etmekle kalmayıp buna alternatif üreten, yeni bir yaşamı inşa eden HDP’ye karşı bir intikam operasyonudur. Bu operasyon; 7 Haziran’ın, 1 Kasım’ın, en son 31 Mart’ın intikâmıdır.

HDP’ye saldırı aynı zamanda kadın iradesine saldırıdır. Bugün HDP’ye son 5 yıl içinde gerçekleştirilen saldırılar kadın dayanışmasına ve örgütlenmesine saldırıdır, binbir emekle yürüttüğümüz kadın mücadelesine saldırıdır.

‘HDP’NİN SESİ OLDULAR’

Bu saldırıyı kendine karşı hisseden bütün kadınlar, bütün demokrasi güçleri, bu siyasi soykırım operasyonunun gerçekleştiği ilk günden beri tepki gösterdiler, susturulmak istenen HDP’nin sesi oldular. Çünkü bu operasyon; Rojava’da direnen, İstanbul Sözleşmesi’ni, eşit temsiliyeti savunan kadınlara operasyondu, nafaka hakkını savunan kadınlara, kayyım eliyle eşbaşkanlık sisteminin kaldırılmasına ses çıkaranlara yapılan bir operasyondu.

Bu saldırılar ‘direnmeyin, mücadele etmeyin’ mesajı. Geri adım atmayanlar Figenler, Sebahatlar, Gültanlar zindanda; HDP’li kadınlar sokakta, alanda, Meclis’te direniyor; feminist kadınlar, Kürt kadınlar her alanda mücadeleye, direnmeye devam ediyor.

Biz mesajı aldık ama sizi iktidardan düşürene kadar mücadele edeceğiz.

‘DAYANIŞMAYI BÜYÜTMELİYİZ’

Bugüne kadar HDP’nin yanında duran kadınlara bir kez daha teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz. ‘Bu saldırı bize karşı’ dediniz, ses yükselttiniz. ‘Karanlığa karşı aydınlığı örgütleyeceğiz, susmayacağız, itaat etmeyeceğiz’ dediniz. Bu dayanışmanız; iktidarın kadın düşmanı politikalarına, savaş politikalarına mutlaka boyun eğdirecek. Bunu daha da büyütmeliyiz.

Parçalama, bölme, ayrıştırma siyasetine karşı kadın kimliğiyle mücadeleyi büyütelim.”

EN SON EKLENENLER