BM üyeleri kadın hakları konusunda daha fazla çaba sözü verdi

Çin’in başkenti Pekin’de 1995 yılında düzenlenen konferansta kabul edilen Birleşmiş Milletler Pekin Deklarasyonu’nun yıldönümü vesilesiyle bir toplantı düzenlendi. Salgın önlemleri nedeniyle görüntülü konferans yöntemiyle yapılan toplantıya katılan ülkelerin temsilcileri, kadın haklarının iyileştirilmesi için daha fazla çaba sarf etme sözü verdi.

Toplantıda konuşan Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping, ülkesinin BM Kadın Birimi’ne (UN Women) 10 milyon dolar maddi yardım vaadinde bulunurken, 2025 yılında cinsiyet eşitliği ve kadınların özerkliğine dair bir uluslararası toplantıya ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu duyurdu.

Toplantıda konuşan ABD Eğitim Bakanı Betsy DeVos ise, Çin, Venezuela, Küba ve İran’ın kadın haklarına saygı göstermediğini savundu. Bakan, Çin’in geçmişteki tek çocuk politikası nedeniyle milyonlarca bebeğin kız olduğu için ailelerince katledilmesine neden olduğunu iddia etti.

Konferansta konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise, önümüzdeki yıl Paris’te bir uluslararası kadın forumu düzenleneceğini teyit etti. Meksika ile organize edilecek forum, geçtiğimiz temmuz ayında düzenlenecekti. Ancak Covid-19 salgını nedeniyle iptal edilmişti.

 

EN SON EKLENENLER