AvEG-KON: HDP ile dayanışmayı büyütmeye

Yazılı bir açıklama yapan AvEG-KON şunları belirtti: “Kurulduğundan beri faşist saray rejiminin gözaltı, tutuklama, katliam saldırılarına maruz bırakılan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) başta Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş olmak üzere binlerce üyesi tutuklandı.

25 Eylül’de 82 HDP’li listesi çıkararak yeni bir saldırının startını veren saray rejimi, altı yıl sonra Kobanê zaferinin intikamını almak istiyor.

Gözaltına alınan HDP’nin eski MYK üyesi ve milletvekillerinin de aralarında olduğu 20 siyasetçiden 17’si Kobanê soruşturması gerekçesiyle tutuklandı.

HDP’ye yönelik saldırılarda sınır tanımayan faşist saray diktatörlüğü, HDP’li Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen’i tutukladıktan sonra, diğer Eşbaşkan Şevin Alaca, Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Muazzez Çağrı Tekinci ve 5 belediye meclis üyesini de gözaltına alarak görevden uzaklaştırdı ve yerine kayyum atadı. Böylece HDP’nin kazandığı tüm il belediyelerine kayyum atanmış oldu.

Geçtiğimiz hafta, HDP MYK Üyesi ve Gençlik Meclisi Sözcüsü Serhat Akhumur, MİT tarafından kaçırılarak darp ve tehdit edildi.

Faşist saray rejimi, içerisine girdiği yapısal ve güncel kriz nedeniyle, toplumsal muhalefetin ileri bölüğü olan HDP’ye siyasi soykırım saldırısını devam ettiriyor. Halkın iradesi ile seçilmiş belediye başkanları ve belediye çalışanları yine faşist saldırganlığın hedefinde. Bu saldırılarla HDP yalnızlaştırılarak, etkisizleştirilmeye çalışılıyor.

Faşist saray rejimi kendi bekasını sürdürmek için, mücadele eden her kesime saldırganlıkta sınır tanımıyor. Evde, sokakta, okulda, zindanda, gözaltında, Kaz dağlarında, Hasankeyf’te, Dersim’de ve her yerde. Kürdistan baştan başa faşist saldırganlığın hedefinde. Devrimciler ölümle tehdit ediliyor, Kürt ve Suriyeli işçiler ırkçı saldırılarla linç ediliyor. Köylüler köy meydanından gözaltına alınarak helikopterden atılıyor. Demokrasi mücadelesi yürüten parti ve oluşumlar HDP, HDK, ESP örneğinde olduğu gibi gözaltı, tutuklama saldırıları aralıksız sürdürülüyor. Yunanistan ve Ermenistan ile yürütülen savaş siyaseti ve yayılmacı politikalar, kadına yönelik faşist rejimin politikaları nedeniyle artan şiddet… Özcesi, daha fazla yağma için işkence, sömürü, katliam, tutuklama rejimin temeli.

AvEG-Kon olarak, HDP’ye yönelik gerçekleştirilen siyasi soykırım saldırılarını kınıyor, tüm demokrasi, özgürlük güçlerini bu saldırılara karşı mücadele etmeye çağırıyoruz. HDP’nin yalnız olmadığını, sokaktaki eylemli duruşumuz ile gösterelim.”

 

EN SON EKLENENLER