HDP’liler: Biat etmeyeceğiz

Kobanê protestoları gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 2014 yılı MYK’sinde yer alan isimlerle birlikte partili kimi eski milletvekillerinin tutuklanmalarına yönelik tepkiler sürüyor. İstanbul’da HDP Sultangazi İlçe Örgütü, partilerine yönelik saldırı ve tutuklamalara ilişkin İsmetpaşa Mahallesi’ndeki Fatma Seher Parkı’nda açıklama yaptı. Açıklamaya HDP MYK üyesi Ferhat Encü de katıldı.

Burada konuşan HDP İlçe Eşbaşkanı Ali Yurt, partilerine yönelik siyasi operasyonu sonucunda birçok arkadaşlarının tutuklandığını dile getirdi. Yurt, Partilerinin baskılarla yıldırılmaya çalışıldığını söyleyen Yurt, her şeye rağmen diz çökmediklerini, biat etmediklerini bundan sonra da etmeyeceklerini ifade etti.

ENCÜ: SALDIRILAR AMACINA ULAŞMAYACAK

MYK Üyesi Ferhat Encü partilerine yönelik saldırıların amacına ulaşamadığını, aksine daha çok dayanışma duygusunu açığa çıkarttığını belirtti. Ülke demokrasisi için HDP’nin kilit parti olduğunu söyleyen Encü, bu nedenle HDP’siz olamayacağının herkes tarafından bir kez daha görüldüğünü vurguladı. Encü, halkın da HDP’yi yalnız bırakmadığını ifade ederek, herkesin bulunduğu yerde HDP’ye üye olması ve partileri etrafında kenetlenmesini istedi.

AKP’nin güç kaybettikçe HDP’ye saldırdığını dile getiren Encü, toplumsal muhalefet kesimlerini “BU ceberut sisteme hep birlikte karşı çıkalım” çağrısında da bulundu.

Encü, partilerine yönelik saldırılara karşı sokak sokak, mahalle mahalle, demokrasiyi anlatmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi. Onun ardından söz alan partililer de AKP’ye biat etmeyeceklerini dile getirdi. Açıklamanın ardından esnaf ziyaretleri yapıldı.

FATİH İLÇE ÖRGÜTÜ ÜYELİK KAMPANYASI BAŞLATTI

HDP Fatih İlçe Örgütü de partilerine yönelik düzenlen saldırılara karşı mücadeleyi büyütmek amacıyla Koca Mustafa Paşa Meydanı’na stant kurup, üyelik kampanyası başlattı. HDP bayrakları ile donatılan meydana yine “HDP umuttur, umut dimdik ayakta” pankartı asıldı.

Partililer yaptıkları anonslarla özgür bir yaşam, demokrasi, ekolojik bir toplum ve baskılara karşı mücadeleyi büyütmek için HDP’ye üyelik çağrılarında bulundu. Çok sayıda yurttaş destek için HDP’ye üyelik kaydı yaptırdı.

Yapılan tutuklamalar sonrası HDP’ye yönelik dayanışma ziyaretleri de sürüyor. İstanbul KHK’liler Platformu yönetici ve üyeleri, HDP İstanbul İl Örgütü binasına gelerek, dayanışma ziyaretinde bulundu. Platform üyelerini İl Eş Başkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı karşıladı. Yapılan sohbette baskılara karşı dayanışmanın önemi üzerinde duruldu.

MERSİN

Mersin Tarsus HDP ilçe örgütü ise HDP’ye yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarını protesto etti. Parti binasında yapılan açıklamada konuşan HDP İlçe Yöneticisi Kenan Dündar, tutuklamaların bir intikam operasyonu olduğunu ifade etti. Dündar, siyasetçilerin gözaltına alınıp tutuklanması ve Kars Belediyesi’ne kayyım atanması hukuksuzluğuna karşı mücadele etmeye devan edeceklerini kaydetti.

EN SON EKLENENLER