FEDA: Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan halkları yakınlaştırdı

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komplonun yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.
“NATO Gladyosu ile uluslararası emperyalist güçlerin el birliği ile yürüttükleri bu komplo halklarımıza büyük acılar yaşatmaya devam ediyor” vurgusunda bulunulan açıklamada, “Komplonun karar vericileri Sayın Öcalan’ı Türk devletine teslim etmekle yetinmemiş, 22 yıldır ağır tecrit ve işkence sistemine tabi tutulmasına da sessiz kalmışlardır. Sayın Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ve işkence sistematiği asıl olarak Türkiye halklarına ve inançlarına uygulanmaktadır. Çünkü Sayın Öcalan demokratik ulus perspektifi ile tekçi, inkârcı ulus devletin milliyetçi, dinci ve cinsiyetçi zihniyetini reddeden, toplumun çoklu kimliğini, çoklu kültürünü savunan bir şahsiyettir. Geliştirdiği siyasal belirlemelerle HDK içinde gökkuşağının yedi rengini buluşturmuş, HDP’de halkların ve inançların siyasal temsiliyetinin yolunu açmıştır” denildi.

Abdullan Öcalan’ın projeleri sayesinde Aleviler, Asuri-Süryaniler, Ermeniler, Êzidîler ve yoksul Türkiye halklarının birbirini daha iyi tanıdığına dikkat çekilen açıklamada, şöyle devam edildi:
“Biz Alevilerin kendimize Alevi demeye çekindiğimiz o dönem zulmatında demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü siyasal mücadele sayesinde özgün inancımızın özerk örgütlenmelerine giderek asimilasyona dur demiş, inancımızın hak ve hakikati ile yeniden yüzleşme şansını yakalamıştık.
Aleviler tecride, faşizme ve işkenceye karşı çıkmalıdır.”

 

EN SON EKLENENLER