Azerbaycan ile Ermenistan ateşkeste anlaştı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ile Ermenistan’ın ateşkes konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu.
Rusya’nın çağrısıyla Moskova’da dün bir araya gelen Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları, ateşkes konusunda anlaşmaya vardı. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan’ın Moskova’daki görüşmesi yaklaşık 10 saat sürdü. Anlaşmayı Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov duyurdu. Ateşkesin bugün (10 Ekim Cumartesi) 12.00 itibarıyla yürürlüğe gireceği öğrenildi. Anlaşmaya göre taraflar, tutsaklarını da takas edecek ve cenazeleri iade edecek.

LAVROV DUYURDU

Lavrov’un arabuluculuk yaptığı toplantı yaklaşık 10 saat sürdü. Rusya Dışişleri Bakanı, alınan kararı sabah saat 00.03 sıralarında duyurdu.
Lavrov, görüşme sonrası ortak açıklamayı aktardı.
Açıklamada şunlar kaydedildi: “İnsani yardım amaçlı olarak Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin arabuluculuğu ve kriterleri doğrultusunda esirlerin, tutsakların ve cenazelerin değişimi için ateşkes ilan edildi. Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan Cumhuriyeti, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının arabuluculuğuyla, çözümün ana prensipleri temelinde barışçıl bir çözüme mümkün olan en kısa sürede ulaşmak amacıyla esaslı müzakerelere başlayacak.

EN SON EKLENENLER