Otopark işletmesi AKP’li korucubaşına verildi

Van’ın merkezi noktalarından Şerefiye Mahallesi Ordu Caddesi üzerinde bulunan 7 dönümlük Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün bahçesi olan arazi, 2018 Haziran seçimlerinde AKP Milletvekili aday adayı olan Korucubaşı Şaban Kahraman’a ihalesiz bir biçimde tahsis edildi. Kentin en işlek noktalarından biri olan kamu arazisinin üzerine otopark ve oto yıkama açıldı. Kapısında sıkı güvenlik tedbirleri alınan otoparkın çevresine de kameralar yerleştirildi.

MÜDÜR, KORUCUBAŞINI KAPIDA KARŞILIYOR

Korucubaşı Kahraman’a bu kıyağı Van Valiliğinin yaptığı da öğrenildi. Her ne kadar Şaban Kahraman ve çevresi otoparkı ihale ile aldıklarını söylese de otoparkın ruhsatsız olması da dikkat çekiyor. Haftanın iki günü otoparka uğrayan Kahraman’ı Çevre Şehircilik İl Müdürü Ali Kemal Atlı kapıda karşılıyor. Bununla yetinmeyen Müdür Atlı, müdürlüğe ait konteynırları da otoparkta kullanılması için Kahraman’ın yakınlarına peşkeş çekiyor.

KONTRA ŞİMŞEKLER TABURUNUN BAŞI

Devletin 1996 yılında Van’ın Çatak ilçesinde oluşturduğu ve başına da korucu Şaban Kahraman’ı getirdiği ‘Şimşekler Korucu Tabur’ Kürdistan’da birçok yargısız infaz gerçekleştirirken, birçok köyün de yakılması ve boşaltılmasında etkin rol oynadı. Şimşekler Korucu Taburu sık sık düzenlenen soykırımcı operasyonlara da aktif olarak katılıyor.

 

EN SON EKLENENLER