Paris ve Berlin’den Türkiye’nin ‘provokasyonlarına’ tepki

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Alman ve Polonyalı mevkidaşları ile bir araya geldiği toplantının ardından Türkiye’den “kabul edilemez olan sürekli provokasyon eylemlerinin” geldiğini belirtti. Le Drian, “Gerçekten Türkiye’nin tutumunu açıklığa kavuşturmasını istiyoruz” diye ekledi.

Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türk gaz arama gemisinin Yunan karasularına dönmesinin “Kesinlikle kabul edilemez yeni bir provokasyon” olduğunu ifade etti.

Her iki bakan Avrupa Birliği’nin Türkiye’yi Aralık ayındaki Avrupa Birliği zirvesine kadar provokasyonlarına son vermesi, aksi halde yaptırımlar uygulanacağı yönünde yaptığı açıklamayı hatırlattı.

‘DİYALOG KURMAZSA GÜÇLER DENGESİNİ KABUL EDECEĞİZ’

Fransız Dışişleri Bakanı, “Top şimdi Ankara sahasında” dedi ve ekledi: “Her ne kadar ortak amacımız Türkiye ile gerçek bir diyalog kurmak olsa da, Türkiye’nin yeni provokasyonlarını sürdürmesi halinde güçler dengesini kabul etmeye hazırız” dedi.

Heiko Maas ise, Türkiye’nin tavrını değiştirip değiştirmeyeceğine ilişkin bir hafta bekleyeceklerini ifade ederken, “Daha sonra Avrupa Birliği, alınacak tutuma karar verecek” şeklinde konuştu.

EN SON EKLENENLER