TİHV: Erdoğan tehdit ediyor, suç işliyor

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın TİHV ve TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı hedef almasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Fincancı, herhangi bir terör örgütünün değil, dünya çapında saygınlığı olan vakfımızın yıllardır başkanlığını yapmaktadır” denildi.

“İnsan hakları savunucuları talimat almaz” vurgusunda bulunulan açıklamada, “Buradaki rahatsızlığın nedeni bizce çok açık: Kimse iktidarın icraatlarını denetlemesin, yanlışları eleştirmesin. Oysa demokratik bir toplumda siyasal karar vericilerin denetimi ve eleştirisi bir yurttaşlık görevidir” diye belirtildi.

‘ERDOĞAN SUÇ İŞLİYOR’

Fincancı’nın gerçek bir hak savunucusu olduğunun belirtildiği açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın dün partisinin grup toplantısında sarf ettiği kabul edilemez ifadeler, hem sevgili başkanımızın hem de vakfımızın insan hakları savunuculuğu faaliyetlerini engellemeye yönelik tehdit ve baskı niteliğindedir. Yani uluslararası hukuk ve yasalarımız açısından suçtur. Gereği için ilgili makamları göreve davet ediyoruz” denildi.

EN SON EKLENENLER