TTB: Ne pahasına olursa olsun, sözümüzü söyleyeceğiz

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP-MHP iktidarı tarafından hedef gösterilmelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.  

‘HALKIN YANINDAYIZ’

TTB’nin, hükümetin aksine halkı doğru bilgilendirdiğinin vurgulandığı açıklamada, TTB’nin son dönemlerde bilinçli olarak hedef gösterildiğinin altı çizildi. Açıklamada, “Belirtmek isteriz ki, Türk Tabipleri Birliği kendini güçlü görenlerin değil haklının yanında olmuştur, olmaya devam edecektir. Kendini güçlü görenler, her yerde kendini haklı göstermeye çalışsa da artık destek bir yana tersine toplumda ciddi tepki almaktadır” denildi.
Açıklamada, “Merkez Konsey Başkanı seçilen Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı hekimliğinin gereği olarak, bir insanlık ayıbı olan işkenceye karşı gerek ülkemiz gerekse de uluslararası alanda çalışmalar yapan bir bilim insanıdır. Hekimliğinin olmazsa olmazı işkenceyle mücadele ve insan hakları mücadelesi bir ayıp değil her hekim için onurdur. Bu onurlu tutum TTB ve hekimlik tarihinde hep olmuştur, olacaktır” denildi.
TTB’nin hedef gösterilmesinin nedeninin gerçekleri açıklaması olduğunun ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Bize bir şey demek isteyenler önce yanlış Covid-19 verilerinin; bunlara bağlı ölümlerin içinden çıkılmaz sağlıksız ortamının hesabını topluma vermelidir. Bizler her zaman hekimlik mesleğinin yükümlülüklerini yerine getirmek için yemin etmiş hekimler olarak, her canlının yaşam ve sağlık hakkından yana olacağız. Sağlık hakkının, demokrasi hakkından bağımsız olamayacağını bilerek yola devam edeceğiz. Tam da bu farkındalıkla birincil gündemimiz olan Covid-19 pandemisinin gerek sağlık ortamına gerekse halkımıza olan yıkımını bilimsel gerçeklerle ortaya koymaya, topluma demokrasi ve sağlık hakkı gereği doğru bilgileri vermeye devam edeceğiz. Hekim sorunlarını ve yönelik çözüm önerilerimizi söylemekten vazgeçmeyeceğiz.

‘NE PAHASINA OLURSA OLSUN…’

Bu bilinçle toplumun, hekimlerin sağlığı için her alanda söz söylemeye devam edeceğiz.
Hekimlerin ve toplumun sağlık hakkı mücadelesi için seçilmiş Merkez Konseyi üyeleri olarak: Öncelikle meslektaşlarımız ve Türkiye kamuoyuna, yaşadığımız topraklarda, sağlığımıza, emeğimize ve demokrasimize ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.”

EN SON EKLENENLER