HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül Çorum ziyaretini tamamladı- VİDEO

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Çorum’da bulunan Alevi kurumlarıyla bir araya geldi.

Haberin videosu;

Halkların Demokratik partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Çorum dayanışma ziyaretinin ikinci gününde, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfına bağlı Çorum Cemevi dedesi Nureddin Aksoy, KESK Çorum Şubeler Platformu üyeleri ve Alevi dedelerinden Adıgüzel Erbaş ile bir araya geldi.

HBVAKV Çorum Şubesi’ne yaptığı ziyarette, “Çorum’da bulunan kurum ve kuruluşları ziyaret ediyoruz. Çorum biraz insanlığın kavşağı, tarihi acıların yaşandığı bir yer. Çorum buna rağmen hakkın, hakikaten, yolun, erkanın olduğu önemli bir yerdir” diyen Bülbül “Her türlü baskıya ve zulme rağmen Alevi toplumuna karşı hizmetin yürütülmesi sevindiricidir. Bu içinde bulunduğumuz mekanda büyük emeklerle oluşturulmuş tuğlasından, çatısına, temelinden, sıvasına kadar kim emek verdiyse emeğine niyaz olsun” ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan HBVAKV dedesi Nurettin Aksoy ise, ”Cemevimizde dışardan hiçbir katkı almadan hizmetleri sürdürüyoruz. Buradaki ihtiyaçlara cevap verebilecek bir çalışma yürütüyoruz. Özellikle yaşlı insanların ihtiyaçlarına karşılık vermek için çalışıyoruz. Cemevimizin yanında bulunan arsayı canlarımızın katkılarıyla satın aldık. Arsamıza yaşlılar evi ve kültür merkezi yapmayı düşünüyoruz. Çorumda ciddi bir Alevi potansiyeli var. Bu potansiyeli değerlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Bir sonraki ziyaretini KESK Çorum Şubeler Platformu’na gerçekleştiren Bülbül, “Hükümet geçmişten bu yana emekçileri yoksullaştıran, sendikasızlaştıran, grev toplu sözleşme hakkını, uluslar arası sözleşmelerden doğan haklarını, Dünya İnsan Hakları Hakları Sözleşmesi’ni ilhan eden siyaset izliyor. Emekçilere, kadına, gençliğe, tüm sosyal grup ve kesimlere dönük tek adam rejimini dayatmaktadır. Kadına karşı taciz ve tecavüz sistematik bir hale getirilmiştir” ifadelerini kullandı.

KESK Çorum Egitim-Sen Başkanı Ali Ekber Beyaz da, “Pandemi dolayısıyla okulların kapatıldığı zaman millete şu mesajı verildi: 15 gün sonra her şey normale dönecek. Oysa ki sürecin öyle olmadığı görüldü. Daha sonra okullarda canlı dersler üzerinden eğitim devam ettirilmeye çalışıldı. Ortaya çıkan durumda Türkiye sınıfta kaldı. İster teknoloji açısından olsun, ister altyapı açısından olsun, ister eğitimi yönlendirici ve eğitim sorunlarına bakış açısından olsun hükümet sınıfta kaldı. Şunu söyleyebiliriz ki kara tahta teknolojiyi yendi” dedi.

Son olarak ise Seyid Sultan Söylemezoğlu Ocağı Dedesi Adıgüzel Erbaş’ı evinde ziyaret eden Kemal Bülbül, “Çorum’a gelip de Adıgüzel Dede’ye uğramamak, niyaz etmemek büyük bir eksiklik olurdu. Kendileri de biraz rahatsızmış hem geçmiş olsun dileğinde bulunmak hem de yola, erkana, toplumumuza ve inancımıza hizmetlerden dolayı bir niyazda bulunmak için huzura geldik. Sağ olsunlar onlarda kabul etti” İfadelerini kullandı. Adıgüzel Dede ise ”Sizleri gördüm daha iyi oldum. İyi olmaya çalışıyorum” diyerek ziyaretin kendisini mutlu ettiğini belirtti.

Kemal Bülbül, Çorum yerel radyo kanalı Umut Radyo’da Haber Arkası programında güncel sorulara cevap vererek Çorum ziyaretini tamamladı.

PİRHA/ ÇORUM

EN SON EKLENENLER