Munzur Gözeleri’ndeki çalışmayı protesto edenlere soruşturma

Alevilerin kutsalı olan Munzur Gözeleri’ndeki peyzaj çalışması devam ederken, projeye tepki gösterenlere Ovacık Cumhuriyet Başsavcılığı, valilik kararını gerekçe göstererek soruşturma başlattı.

Dersim’in Ovacık ilçesinde bulunan ve Alevilerin kutsal mekanlardan biri olan Munzur Gözeleri’nde yapılaşmaya yol açacak olan peyzaj çalışmaları tepkilere rağmen ağır iş makinaları da kullanılarak tüm hızıyla sürüyor. Erzurum Koruma Kurulu’nun 1. derece soğal SİT alanına ilişkin ilke kararlarına rağmen peyzaj çalışması yapılan Munzur Gözeleri’nde doğa tahribatı yaşanıyor.

Gözelerde başlatılan peyzaj projesini protesto etmek amacıyla insan zinciri oluşturan ve aralarında Tunceli Baro Başkanı Kenan Çetin, Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun da bulunduğu 81 kişi ifadeye çağrıldı. Ovacık Cumhuriyet Başsavcılığı, valilik kararını gerekçe göstererek 81 kişiyi ‘toplantı ve gösteri yasağına muhalefet etmek’le suçluyor.

Haklarında soruşturma başlatılanlar arasında HDP İl Eşbaşkanı İbrahim Kasun, yerine kayyım atanan Akpazar Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Çelebi, Dersim Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Haydar Ben ile çok sayıda kitle örgütü temsilcisi yer alıyor.

PİRHA/DERSİM

EN SON EKLENENLER