Ankara DAD: Koronaya yakalanan iki üyemiz Göle Koyunlu köyünde bekletiliyor

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Ankara Şubesi, iki üyelerinin koronaya yakalandığını ve Ardahan Göle’de Koyunlu (Gundik) köyünde 7 kişiyle birlikte bekletildiğini duyurdu. 

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Ankara Şubesi, Covid-19 test sonucu pozitif çıkan ve Ardahan Göle Koyunlu köyünde bekletilen 2 üyesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“8 Ekim 2020 tarihinde Hakk’a yürüyen Emirhan Akın’ı sırlamak için köylerine (Ardahan/Göle, Koyunlu-Gundik) giden çocukları ve yakınlarının, cenazeden sonra Covid-19 testleri pozitif çıkmıştır. O günden beri Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü dâhil devletin hiçbir kurumu tarafından sağlık desteğinde bulunulmamıştır, hastaların takibi yapılmamıştır. Valiliğin sadece iki kutu çamaşır suyu göndermesi sorunu çözmemiştir. Sağlık Bakanı’nın açıklamasında olduğu gibi o kişiler hasta, vaka olarak ayırt edilmeli. Gereken hijyenik ve karantina koşulları yaratılmamıştır. Hepsinin de durumları ağır. Kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan canlar bir köy damında 7 kişi kalmaktadır. Canların bir arada olmaları riski artırmıştır.”

Gundik köyünün bir Alevi köyü olduğunu belirten DAD Ankara Şubesi, “Devletin bu ötekileştirme politikasını kınıyoruz” dedi.

PİRHA/ANKARA

EN SON EKLENENLER