Svt: İsveçli DAİŞ’li kadınlar Rojava’da yargılanacak

Televizyonda yer alan haberde dışişleri bakanlığından bir heyetin son haftalarda Kuzeydoğu Suriye’de temaslarda bulunduğunu ve kamplarda tutulan DAİŞ’li kadınların durumlarını Kürt yetkililerle ele aldığı belirtildi.

Heyet içinde yer alan PYD İsveç Temsilcisi Şiyar Ali, kadınlara yönelik hukuki sürecin başlatıldığını belirterek “Yaz aylarında herkesin durumuna daha yakından baktık. 2021 yılının Ocak veya Şubat aylarında kadınlara yönelik davaların başlaması gerçekçidir” dedi.

İsveç heyetinin amaçlarından bir diğeri de İsveçli DAİŞ’lilerin çocuklarına ne yapılacağıydı. Şiyar Ali, çocukların çoğunun küçük olduğunu ve normal koşullarda yaşayabilmeleri için bir çocuk merkezinin kurulmasına gerek olduğunu söyledi.

Haberde Kürt güçlerinin daha önce Batılı ülkelere Suriye’de bulunan DAİŞ’lileri geri almalarını istemesine rağmen az sayıda ülkenin Kürtlerin taleplerine karşılık verdiği belirtildi.

Svt’ye açıklamalar yapan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış Politika Sözcüsü Abdulkerim Omar, yetim çocukları İsveç’e göndermeye hazır olduklarını belirttikten sonra “Ama burada suç işleyenler burada yargılanacak. Bu konuda biz ve İsveç görüş birliğine vardık” dedi.

Haberde, Kürt yönetiminin geçtiğimiz günlerde kampta tutulan 25 bin Suriye vatandaşının Hol Kampı’ndan serbest bırakılmasına karar verdiği belirtildi.

EN SON EKLENENLER