Bülbül’den Soylu’ya: Alevilere yönelik ayrımcılığın önlenmesi için ne tür uygulamalar öngörülmektedir?

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Alevilerin yaşadığı apartman duvarına “Alevilere ölüm” ve X işaretinin yazılmasını Meclis gündemine taşıdı. Bülbül,  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 

İstanbul’un Pendik ilçesinde bir apartmanın iç bahçe duvarına “Alevilere ölüm” yazılarak üzerine çarpı işareti konulması Meclis gündemine taşındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Alevilere yönelik nefret söyleminin devam ettiğine dair sosyal medya ve medyada yer alan haberlerin ardından konuyu soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde Bülbül, “Yazılı medyada Alevilere yönelik nefret söyleminin devam ettiğine dair haberlere yer verilmektedir. Haberin ayrıntılarında yazıyı görünce tedirgin olan apartman sakinlerinin polisi haberdar ettiği, polisin de duvardaki yazıyı silerek apartman sakinlerinin ifadesini aldığı dile getirilmektedir. Benzer olayların önceki aylarda İstanbul Sultangazi ve İzmir’in Gaziemir ilçelerinde de yaşandığı dile getirilen haberde Alevilerin çoğunlukta yaşadığı yerlere benzer yazılar yazıldığına dikkat çekilmektedir” diyerek şu soruları sordu:

“-Bahse konu olayın faili ya da failleri bulunmuş mudur? Soruşturma ne aşamadadır?

-Bakanlığınız bugüne kadar ev işaretleme biçiminde yaşanan ayrımcılığın cezalandırılması süreci ile ilgili hangi adımları atmıştır?

-Alevi yurttaşlara yönelik ayrımcılığın önlenmesi için ne tür uygulamalar öngörülmektedir?

-Alevilerin yaşam alanlarına yönelik saldırıların benzerlerinin engellenmesi için ne tür tedbirler öngörüyorsunuz?”

PİRHA/ANKARA

 

 

EN SON EKLENENLER