Gazeteci Temizkan’a 1 yıl 3 ay hapis cezası

Gazeteci Sabiha Temizkan hakkında 2014 yılında yaptığı bir Twitter paylaşımı gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın karar duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 35’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Temizkan ve avukatının hazır bulunduğu duruşma kimlik tespiti ile başladı.

İlk olarak söz alan Temizkan, daha önceki savunma yaptığını ve DAİŞ’in katliam yaptığı dönemde yaptıkları haberleri paylaştığını söyledi. Yapılan paylaşımın haber olduğunun altını çizen Temizkan, beraatını talep etti.

Ardından söz alan Temizkan’ın avukatı Veysel Ok, müvekkilinin gazeteci olduğunu belirterek, “Basın her olay ile ilgili haber yapar. Gazeteciliğin görevi devletin resmi görüşlerini vermek değildir. Paylaşımdan rahatsız olduysanız onu paylaşmaz ve takip etmezsiniz. Ama bunu bir ceza nedeni yapamazsınız. Buradan bir ceza çıkarsa bu dava geri dönecek” diyerek müvekkilinin beraatını istedi.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Temizkan’a “Örgüt propagandası yapmak” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme verilen cezayı ertelemezken indirim de uygulamadı.

 

 

EN SON EKLENENLER