Erdoğan, Macron’u hedef alırken yine mültecileri kullandı

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u yine hedef aldı. Malatya’da konuşan Erdoğan, ‘Fransa’nın başındaki zat şaşırmış, yatıyor kalkıyor Erdoğan’la uğraşıyor’ açıklamasında bulundu 

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Malatya’da partisinin il kongresinde gündeme dair konuştu. Erdoğan, burada kendisi ve partisi hakkında “terörist” diyen Hollanda Özgürlük Partisi Başkanı Geerth Wilders’e cevap vererek, “Hollanda’da bir milletvekili müsveddesi var. Haddini bil. Faşizm bizim kitabımızda yok, sizin kitabınızda var” dedi.

Erdoğan ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u da hedef alarak, “Fransa’nın başındaki zat şaşırmış, yatıyor kalkıyor Erdoğan’la uğraşıyor. Önce sen kendine bir bak. Dün Kayseri’de de söyledim bu bir vaka. Onun için bir kontrolden geçmesi lazım” diye konuştu.

Mülteciler ile tehdit sinyali verdi

Erdoğan Suriye’de briket evler yaptıklarını söyleyerek, “Söz verdiler bize, başta Almanya. 50 dereden 50 su getirdiler. Bunların sözlerine inanılmaz. ‘Biz STK’larımızla bu yolda devam ederiz’ dedik. Biz batıdan teşekkür beklerken, sınırlarımız dibinde terör koridorları oluşturma gayretiyle karşılaştık” ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz’de hamleleri geliştirdikleri için tehdit derecesine varan engellemelere maruz kaldıklarını söyleyen Erdoğan, “Şimdi duyuyorum bazı ABD’liler çıkıyor İlham kardeşimizi arıyor, ‘Biz sizin yanınızda kimin yer aldığını biliyoruz. Yeri gelirse yaptırım uygularız’ diyor. Sen kiminle dans ettiğinin farkında değilsin. Yaptırımın neyse geç kalma yap. Biz sizden F-35 için adım attık, para ödedik, vermediniz. Bizi tehdit ettiniz. Biz kabile devleti değiliz, Türkiye’yiz” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER