Gazeteci Tunç: Gazetecilik iktidara göre şekil değiştiren bir meslek değil

Sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası verilen gazeteci Hayri Tunç, ‘Gazetecilik iktidara göre şekil değiştiren bir meslek değil’ dedi

İnternet üzerinde yayın yapan Gazete Fersude’nin Eş Genel Yayın Yönetmeni Hayri Tunç, 2015-2016 yılları arasında haber takibi sırasında çektiği fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştığı gerekçesiyle, hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açıldı. İstanbul 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçen hafta görülen karar duruşmasında, Tunç’a 2 yıl hapis cezası verildi.

Amacının sadece gazetecilik faaliyeti olduğunu söyleyen Tunç, “Gazetecilik iktidara göre şekil değiştiren bir meslek değil” dedi.

Gazetecilerin haberlerinin daha fazla yayılması için sosyal medyayı aktif kullandığını, kendisinin de bunun dışında bir amaç taşımadığını vurgulayan Tunç, haber fotoğrafı paylaşmanın dahi suç olduğu bir ülkede gazeteciliğin önemine vurgu yaptı. Tunç, “Bu fotoğraflar 4 yıl önce çekilmiş. Yeni bir şey bulamadıkları için, şimdi de gazetecilerin arşivlerini karıştırıyorlar. Bu gazetecilik faaliyetinin ülkede ne aşamaya geldiğinin göstergesidir” diyerek tepki gösterdi.

Hangi örgüt?

Türkiye Devrimci Hareketi’nin liderlerinden İbrahim Kaypakkaya ile ilgili bir paylaşımının savcılık tarafından “DHKP-C propagandası” olarak suç sayıldığını aktaran Tunç, “Kaypakkaya 18 Mayıs 1973’de yaşamını yitiriyor. Fakat 1994’te kurulan başka bir örgüt adı söylenip, buradan suç çıkartılıyor” şeklinde konuştu.

‘Gerçeğin peşindeyiz’

Gazeteciliğin iktidara göre şekil değiştiren bir meslek olmadığını dile getiren Tunç, “Bizler gazeteciyiz, gerçek ne ise onun peşinden gideceğiz” ifadelerini kullandı.

BATMAN

 

 

EN SON EKLENENLER