Mismari: Türkiye anlaşmaya rağmen durmuyor

Türkiye’nin Libya’daki ateşkes anlaşmasına rağmen bölgedeki paramiliter grupları eğitmeye devam ettiğini belirten Mismari, Ankara’ya uluslararası baskı talebinde bulundu

İki yönetimli Libya’da uzun süren görüşmelerin ardından Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde kalıcı ateşkes anlaşması yapıldı. Çok sayıda ülkeden anlaşmaya destek geldi ancak anlaşmaya dahil olmayan Türkiye’den anlaşmaya destek gelmedi.

ANHA’ya konuşan Libya Ulusal Ordusu (LUO) Sözcüsü Ahmed El Mismari, Cenevre’de varılan anlaşmalara rağmen Türkiye’nin Libya’da suç işlemeye devam ettiğini ifade etti. Yapılan anlaşmalar gereği yabancı tüm savaşçıların Libya’dan çıkması gerektiğini vurgulayan Mismari, Libya Ulusal Ordusu olarak Libya halklarının çıkarı için üstlerine düşen her şeyi yaptıklarını belirtti.

24 saat geçmeden…

Yapılan anlaşmaların başarıya ulaşması için çalıştıklarını ifade eden Mismari, BM’nin anlaşmanın yerine getirilmesi için tedbirler aldıklarını belirtti. Mismari, Cenevre’de yapılan anlaşmanın üzerinden 24 saat geçtikten sonra Türkiye’nin Trablus’ta paramiliter grupları eğitmeye devam ettiğini söyledi.

Türkiye’nin Libya’daki gruplara silah ve cephane desteğinde bulunduğunu ve bunun büyük bir suç olduğunu vurgulayan Mismari, Türkiye’nin durdurulması için büyük uluslararası baskıların artması gerektiğini kaydetti.

TRABLUS

EN SON EKLENENLER