CHP’nin boykota yaklaşımı değişti: Emine Erdoğan çantasını yaksın

CHP Fransız mallarına boykota destek söyleminden vazgeçti. Kılıçdaroğlu halkın fransız ürünü alacak halinin kalmadığını söyleyerek Emine Erdoğan’ın Hermes marka çantasını yakmasını istedi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında vekillere seslendi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında ana gündem maddesi İBB Başkanı’nın İstanbul’da düzenlenen koronavirüs önlem toplantısına çağrılmaması ve Fransa ile yaşanan gerilim yer aldı.

CHP lideri geçtiğimiz gün konuşan Parti Sözcüsü Faik Öztrak’tan farklı olarak bu sefer boykot tartışmasına daha dengeleyici bir şekilde katıldı. Geçen gün Öztrak tarafından boykota destek gelmiş kamuoyu bu görüşü eleştirmişti.

Ancak bugün Kılıçdaroğlu boykot için, yurttaşların Fransız mallarını alacak halinin zaten olmadığını Emine Erdoğan’ın Hermes markalı Fransız ürünü çantasını sarayın bahçesinde yakmasını istedi.

Kılıçdaroğlu’nun bu konulara ilişkin görüşleri ise şöyle:

“İstanbul için bir toplantı yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı davet edilmiyor. Niçin? Bir sindirememişlik var burada. Başarıyı sindiremiyorlar. Yani demokrasiyi sindiremiyorlar. Ekrem Bey İstanbulluların oyuyla geldi. İstanbulluların büyükşehir belediye başkanı. Ekrem Bey görevini yaparken bunlar AKP’li hizmet götürmeyelim dedi mi? Asla demedi.”

Sen vali değilsin

“O büyükşehir belediye başkanı senin de büyükşehir belediye başkanındır. Demokrasiye inanacaksın, demokrasinin gereğini yapacaksın. Her şeyden daha önemlisi ahlakın gereğini yapacaksın. Ben Saray’ın valisiyim diyorsan aracına Türk bayrağı değil AKP’nin bayrağını takacaksın. Ama ben valileri devletin valisi olarak görmek istiyorum. Her görüşten insanın sorunlarını dinleyen bir kişi olarak görmek istiyorum. Vali bu değeri mutlaka bilmeli. Valiler gerekçe uydurmaz. Gerekçe uyduracak bir pozisyona düştüysen kusura bakma sen vali değilsin. Koltuk için onurunu satan vali olmaz. Korkak adamdan vali olmaz. Vali dediğin cesur olur, dirayetli olur”

Çantayı yaksın

“Fransız mallarını alacak vatandaşta hal mi kaldı. Saray sosyetesi uygularsa uygulasın. Mesela Fransız uçakları var, satsın hemen. Emine Hanım’ın çantası var. Onu da sarayın bahçesinde yaksın, ‘Protesto ediyorum’ desin. ”

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER