400 kadın serbest kalmalı

Kuzey ve Doğu Suriye ile Avrupa’da bulunan insan hakları ve sivil toplum örgütleri Türkiye’nin denetiminde olan Efrîn ve diğer bölgelerde kaçırılıp cezaevine konulan 400 kadının serbest bırakılması için çağrıda bulundu

Kuzey ve Doğu Suriye ile Avrupa’da bulunan insan hakları ve sivil toplum örgütleri tarafından, Türkiye’nin denetiminde olan Efrîn ve diğer bölgelerde kaçırılan 400 kadının cezaevlerine konulduğu, akıbetlerinin ortaya çıkarılması için çağrı yapıldı. Jinnews’in haberine göre; açıklamada Efrîn’de kadınlara karşı işlenen suçların günbegün artarak devam ettiği vurgulandı. Bbugüne kadar binlerce kadının kaçırıldığı, kaçırılan 400 kadının akıbetinin ise halen bilinmediği belirtildi. Türkiye’ye bağlı El Hamzat tarafından kaçırılan kadınlara yapılan işkence görüntülerinin hatırlatıldığı açıklamada, kadınların ailelerinin Türkiye valileriyle yaptıkları görüşmelerden sonuç alınamadığı vurgulandı.

‘Suçlular yargılanmalı’

“Ne olursa olsun bu kadınlar zindanlardan çıkarılmalıdır” denilen açıklamada, acilen harekete geçilmesi, kaçırılan kadınların akıbetlerinin ortaya çıkarılması, insanlığa karşı suç işleyenlerin yargılanması, Efrîn’de kalan sivillerin korunması ve Türkiye ile ona bağlı grupların Efrîn’den çıkarılarak halkın topraklarına dönüşünün sağlanması istendi.

Açıklamada imzası bulunan örgütler ise şöyle: Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Kürt Hukuk Komisyonu, Cizre Bölgesi İnsan Hakları Örgütü, Anita Kurd Örgütü (Belçika), Efrîn İnsan Hakları Örgütü, Avrupa Kürt Sivil Toplum Örgütü, Suriye Kadın Hakları Koruma ve Araştırma Merkezi, Suriye Hukuki Savunma İnisiyatifi, Hêvî Kürt Derneği (Belçika), Kuzey ve Doğu Suriye’deki İhlalleri Belgeleme Merkezi.

KADIN SERVİSİ

EN SON EKLENENLER