Almanya’daki vaka sayısında rekor artış

Almanya’da salgınla mücadelede yetkili kurum olan Robert Koch Enstitüsü (RKI) son 24 saat içinde kaydedilen yeni vaka sayısını 16 bin 774 olarak açıkladı. Bu, salgının başlangıcından bu yana Almanya’da bir gün içinde kaydedilen en yüksek vaka sayısı oldu.

Çarşamba günü de vaka sayısı rekor kırarak, 14 bin 964 olarak kaydedilmişti.  RKI, geçen perşembe günü 11 bin 287 bin yeni vaka olduğunu açıklamış ve böylelikle Almanya’da günlük vaka sayısı 10 bin sınırını geçmişti.

Ancak uzmanlar, bu sayıların ilkbahar aylarındaki sayılar ile tam olarak karşılaştırılamayacağına vurgu yaparak, şu anda daha fazla koronavirüs testi yapıldığına ve bu nedenle de vaka sayısının ilkbahara kıyasla daha yüksek çıktığına dikkat çekiyor.

RKI verilerine göre, Almanya’da salgının başlangıcından bu yana kaydedilen vaka sayısı 481 bin 13’e yükseldi.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bini aştı

Koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 10 bini aştı

Koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 10 bini aştı

Perşembe günü verilerine göre, son bir gün içinde 89 kişi daha Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Virüs nedeniyle ölenlerin toplam sayısı da 10 bin 272 olarak kaydedildi. RKI, bugüne kadar 339 bin 200 kişinin de iyileştiğini tahmin ediyor.

RKI’nin raporuna göre, Almanya’da virüsün bulaşma katsayısı çarşamba günü 1,03 olarak tespit edildi. Bir gün önce ise bu sayı 1,17 olarak belirlenmişti. Bu koronavirüs testi pozitif olan bir kişinin, birden fazla kişiye virüsü bulaştırdığı anlamına geliyor. Ancak bu sayılar, bir hafta önceki durumu yansıtıyor.

Almanya’da kısmi kapanma

Almanya salgın nedeniyle ikinci kez 'kapanıyor'

Almanya salgın nedeniyle ikinci kez ‘kapanıyor’

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

EN SON EKLENENLER