Can kaybı 10 bini aştı: Yükseliş korkutucu

Türkiye’de koronavirüs nedeniyle 77 kişi daha hayatını kaybetti, 2 bin 305 yeni hasta tespit edildi. Sağlık Bakanı Koca, ‘İstanbul’da durumu kontrol altına almazsak salgın baş edilebilir olmaktan çıkacaktır’ dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs’ün (Covid-19) Türkiye’deki güncel durumuna ilişkin Sağlık Bakanlığı’nın verilerini paylaştı.

Tabloya göre Türkiye’de koronavirüs nedeniyle 77 kişi daha hayatını kaybetti, 2 bin 305 yeni hasta (semptom gösteren ve koronavirüs testi pozitif çıkan kişi) tespit edildi. Böylece toplam can kaybı 10 bin 27’ye, hasta sayısı ise 368 bin 513’e yükseldi.

Bu arada Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardınan basın toplantısı düzenledi. Salgından sonra oluşturulan kurulun ilk kez Ankara dışında toplantı yaptığını söyleyen Koca, “Kurulun Ankara dışında toplanması sıradan bir olay değildir. 3 gün önce İstanbul’daki vaka sayılarının Türkiye’deki vaka sayılarının yüzde 40’ına ulaştığını açıkladım. Covid-19 testi pozitif çıkan her 10 kişiden 4’ü İstanbul’dadır. Bütün sağlık çalışanları ve kurumlar olarak teyakkuzdayız” diye konuştu.

‘Tüm iller İstanbul temaslı’

İstanbul’daki vaka artışının tüm Türkiye’yi ilgilendirdiğini belirten Koca, şunları ifade etti: “Son 7 günde ortalama vaka artışı geçen ayın ortalamasından yüzde 85’den fazladır. Oran 16,5 milyon nüfusla birlikte düşünüldüğünde korkutucudur. Artış İstanbul’a günlük geliş gelişlerin fazla olduğu şehirlerde de yüksektir.

İstanbul’un yakın temaslısı diyebileceğimiz Balıkesir, Tekirdağ yüzde 96, Bilecik ve Düzce’de yüzde 99, Edirne’de yüzde 91, Bursa’da yüzde 84, Sakarya’da yüzde 76, Kırklareli’de yüzde71, Kocaeli’de yüzde 63’tür. Sadece sayılan iller değil tüm iller İstanbul’un temaslısıdır. Gelişme 83 milyonu ilgilendirmektedir. İstanbul’da durumu kontrol altına almazsak salgın baş edilebilir olmaktan çıkacaktır. Nisan ayında yaşadığımız tehlike de büyüktü. Hareket eden nüfusu 20 milyon civarında olan İstanbul’un salgının merkezi olmasını güçbirliği yaparak, kuralları uygulayarak önlendik. Şimdi benzer bir durumla karşı karşıyayız.”

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER